כיכר השבת

מה אוכלים היום?

דאל הודי: מתכון לתבשיל עדשים כתומות עשיר

נזיד לוהט שממלא את הבית בניחוחות עמוקים: מתכון להכנת דאל הודי - תבשיל עדשים כתומות וירקות עשיר ומזין בתיבול חריף, שמגישים חם ליד אורז לבן וצרור כוסברה קצוצה (מתכונים, אוכל)

3
כיכר השבת | י' בכסלו | 02.12.14
דאל הודי. תבשיל עדשים עשיר
דאל הודי. תבשיל עדשים עשיר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג עדשים כתומות שהושרו במים כשעתיים
  • 1 בצל גדול
  • 2 גזרים
  • 2 תפוחי אדמה
  • 1 עגבנייה גדולה
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 1/2 כפית שטוחה כמון
  • 1 כף קארי
  • 1 כפית צ'ילי אדום קצוץ
  • 1/2 צרור כוסברה
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן

אופן הכנת תבשיל עדשים וירקות:

רגע לפני: נזיד לוהט שממלא את הבית בניחוחות עמוקים: מתכון להכנת דאל הודי - תבשיל עדשים כתומות וירקות עשיר ומזין בתיבול חריף, שמגישים חם ליד אורז לבן וצרור כוסברה קצוצה.

• קולפים וחותכים לקוביות את הגזרים, תפוחי האדמה והעגבנייה (בקליפתה). קוצצים את הכוסברה.

• קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים בסיר יחד עם הג'ינג'ר הקצוץ, עד להזהבה. מתבלים בצ'ילי, קארי, כמון, ופלפל.

• מוסיפים את קוביות הגזר ותפוחי האדמה, מטגנים במשך 2 דקות, מוסיפים גם את העדשים ומתבלים במלח לפי הטעם.

• מכסים במים עד מחצית הסיר, ומבשלים על אש נמוכה, עד שתפוחי האדמה מתרככים והעדשים מאבדות מעט מצורתן המקורית. התבשיל צריך להיות סמיך במידה, ולא נוזלי מאוד. ניתן להוסיף מים אם הנזיד מתייבש מעט.

• לקראת סוף הבישול, מוסיפים את העגבנייה והכוסברה הקצוצה.

אופן ההגשה: מגישים את התבשיל חם לצד אורז לבן וכוסברה קצוצה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
איפה נעלמה רשימת הרכיבים בכל המתכונים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
חקו12.12.14
2
בכותרת רשום עדשים כתומות וירוקות במתכון עצמו כתוב רק 1 ק"ג עדשים כתומות, היכן הירוקות?
רות03.12.14
1
כל כך בא לי שיכינו לי ארוחת צהריים ולא רק אני אכין כל פעם!
מירב02.12.14
אולי גם יעניין אותך
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

ההרשמה בעיצומה

אלו החרדים שעובדים בחטיבה הסודית של מערכת הביטחון

כיכר בשיתןף סייבלו | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22