כיכר השבת

מתכון לתפוחי אדמה בתנור עם רוזמרין שום ועגבניות

מתכון לתפוחי אדמה בתנור בתיבול רוזמרין ושום שתמיד מצליח. מה הסוד? כמות נדיבה של שמן זית וזמן איכות בתנור. תוספת מושלמת ומוצלחת לכל מנה עיקרית (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ג בשבט | 02.02.15
תפוחי אדמה בתנור עם רוזמרין שתמיד מצליחים
תפוחי אדמה בתנור עם רוזמרין שתמיד מצליחים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים
  • 2-3 ענפי רוזמרין (ניתן להחליף בתימין)
  • 1 ראש שום
  • 1 פלפל אדום חריף קטן
  • 1/3 כוס שמן זית
  • פלפל שחור
  • מלח גס

אופן הכנת תפוחי אדמה ברוזמרין:

רגע לפני: מתכון לתפוחי אדמה בתנור בתיבול רוזמרין ושום שתמיד מצליח. מה הסוד? כמות נדיבה של שמן זית וזמן איכות בתנור. תוספת מושלמת ומוצלחת לכל מנה עיקרית. כמה פשוט, ככה טעים.

• מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• שוטפים היטב את תפוחי האדמה, משאירים אותם בקליפתם וחותכים את תפוחי האדמה לחצאים.

• פורסים לעיגולים את הפלפל, ומפרקים את ראש השום לשיניים. משאירים אותן בקליפתן.

• מעבירים את חצאי תפוחי האדמה לקערה, יוצקים מעל את השמן ומערבבים היטב, עד שהשמן נספג היטב בתפוחי האדמה.

• מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית, מפזרים ביניהם את שיני השום ועיגולי הפלפל, מתבלים בפלפל שחור ומלח גס ומניחים מעל את ענפי הרוזמרין.

• במהלך האפייה מערבבים 3 פעמים: מכניסים לתנור למשך 30 דקות. מוציאים, מערבבים ומחזירים לתנור למשך 20 דקות נוספות. אחריהן, מוציאים שוב ומערבבים בפעם השלישית. מחזירים לתנור ואופים במשך 15 דקות נוספות. מכבים את התנור, ומותירים בו את תפוחי האדמה למשך רבע שעה לפחות.

• טועמים לפני ההגשה ומתקנים תיבול, אם צריך.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
לפני שיוצקים את שמן הזית על תפוחי האדמה, אפשר להשרות אותו כמה זמן ברוזמרין (שעה) כך שהשמן מקבל את טעם הרוזמרין וזה יוצא טעים מאד, אפשר גם להוסיף חתיכות עוף ,כרעיים אם כבר, אז תהיה סעודה שלמה יותר. בתיאבון
א. לוי03.02.15
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

לכולם ובחינם

זאת הארץ שלנו ולא נפסיק לטייל בה >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22