כיכר השבת

ארוחה מהירה ל-2 סועדים

מתכון לגראטן תפוחי אדמה תוך 10 דקות - סטייל צרפתי מושלם

האורחים כבר בדלת ואתם חייבים משהו כאן ועכשיו? המנה הזו בדיוק בשבילכם: מתכון לגראטן תפוחי אדמה שמוכן תוך 10 דקות, והתוצאה מרשימה ואלגנטית כאילו באמת עבדתם על זה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ט' בסיון | 07.06.14
גראטן תפוחי אדמה תוך 10 דקות
גראטן תפוחי אדמה תוך 10 דקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 340 גרם תפוחי אדמה בגודל אחיד
  • 1 בצל
  • 10 גרם חמאה
  • 4 כפיות חלב
  • קמצוץ פפריקה אדומה
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת גראטן תפוחי אדמה מהיר:

רגע לפני: האורחים כבר בדלת ואתם חייבים משהו כאן ועכשיו? המנה הזו בדיוק בשבילכם: מתכון לגראטן תפוחי אדמה שמוכן תוך 10 דקות, והתוצאה מרשימה ואלגנטית כאילו באמת עבדתם על זה.

אז מה הסוד? קבלו את המתכון הנפלא של בוורלי פייפר - מומחית לבישול במיקרוגל:

• מקלפים את תפוחי האדמה, פורסים אותם לעיגולים דקים ככל האפשר, ומעבירים להשריה בקערה עם מים קרים.

• פורסים את הבצל לטבעות דקות, ומוסיפים לקערת תפוחי האדמה.

• מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומנקבים חורים קטנים בעזרת מזלג.

• מכניסים את הקערה למיקרוגל ומפעילים על עוצמה גבוהה למשך דקה.

• משמנים תבנית פיירקס עגולה או מלבנית במעט חמאה, ומסדרים עליה את תפוחי האדמה בשכבות לסירוגין, כשהשכבה העליונה תהיה תפוחי אדמה. על כל שכבה זורים מעט מלח ופלפל שחור.

• יוצקים את החלב מעל שכבות תפוחי האדמה, ומפזרים מעל את החמאה, חתוכה לקוביות. את הכל מתבלים בקמצוץ פפריקה.

• מכסים בניילון נצמד, מנקבים חורים בעזרת מזלג ומכניסים למיקרוגל. מפעילים על עוצמה גבוהה למשך 13 דקות (באמצע, עוצרים, מסובבים את התבנית וממשיכים בהפעלה).

• בתום הבישול, נותנים לגראטן לעמוד מכוסה במשך 5 דקות כד שיתייצב ומוציאים.

הגשה: חותכים לריבועים או משולשים ומגישים עם סלט ירוק רענן. כדי לקבל ריבועי גראטן סימטריים, מבלי ששכבות תפוחי האדמה יקרסו, מקררים את הגראטן במקרר, פורסים ומחממים לפני ההגשה.

חדש! בקבוק 1 ליטר - הארוחה טעימה יותר עם קוקה-קולה

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

זה עובד!

ישראלים רוכשים אתרים וגוזרים "שכר דירה"

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22