כיכר השבת

ספיישל תשעת הימים

מתכון לרטטוי - תבשיל ירקות צרפתי מהיר, קליל וטעים

כשצרפתים רוצים ארוחה מהירה ומשביעה, הם מכינים רטטוי - תבשיל מהיר וקל הכנה שמאחד ירקות קיץ לתבשיל ססגוני ומוצלח שמתאים ליד אורז או קוסקוס, ואף כבסיס לשקשוקה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ה' באב | 21.07.15
רטטוי - תבשיל ירקות צרפתי מהיר, קליל וטעים
רטטוי - תבשיל ירקות צרפתי מהיר, קליל וטעים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 פלפלים אדומים
  • 1 חציל קטן
  • 2 קישואים קטנים
  • 3 עגבניות בינוניות
  • 2 שיני שום
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס מים קרים
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת רטטוי:

רגע לפני: כשצרפתים רוצים ארוחה מהירה ומשביעה, הם מכינים רטטוי - תבשיל מהיר וקל הכנה שמאחד ירקות קיץ לתבשיל ססגוני ומוצלח שמתאים ליד אורז או קוסקוס, ואף כבסיס לשקשוקה.

• פורסים לרצועות דקות את הפלפלים.

• פורסים לעיגולים אלכסוניים או לקוביות את החציל והקישואים.

• חותכים את העגבניות לקוביות קטנות, וקוצצים את השום.

• מחממים את השמן בסיר רחב או מחבת כבדה, מוסיפים את רצועות הפלפלים והשום, ומטגנים יחד על אש בינונית-גבוהה במשך 2 דקות, עד שהפלפלים מתרככים.

• מוסיפים את החצילים והקישואים, ומבשלים יחד תוך כדי ערבוב מידי פעם - עד שהחציל משחים והירקות מתרככים.

• מוסיפים את העגבניות, מערבבים, מבשלים במשך כחצי דקה, ומוסיפים את המים.

• מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, ומבשלים בסיר מכוסה במשך 4 דקות, או עד שהירקות רכים והרוטב מסמיך.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

קשר של תפילין

תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22