כיכר השבת

ביתי בריא

מתכון לזיתים במירנדה פיקנטית

למה לנשנש מוצרים מעובדים אם אפשר ליהנות מחטיף ביתי בריא? מתכון לזיתים במירנדה פיקנטית שנכתב בהשראת הספר המצוין "בישול פרובינציאלי" של פטרישיה ולס. נהדר כמנה נלווית לעיקרית (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ב' באלול | 17.08.15
זיתים במירנדה פיקנטית
זיתים במירנדה פיקנטית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות זיתים ירוקים/שחורים/תערובת - עדיף עם גלעינים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • 5 עלי דפנה
  • 2 שיני שום גדולות
  • 1 כך עלי תימין קצוצים גס
  • 1 כפית רוזמרין טרי קצוץ
  • 1/2 כפית זרעי שומר
  • רצועת קליפת לימון

אופן הכנת זיתים במרינדה:

רגע לפני: למה לנשנש מוצרים מעובדים אם אפשר ליהנות מחטיף ביתי בריא? מתכון לזיתים במירנדה פיקנטית שנכתב בהשראת הספר המצוין "בישול פרובינציאלי" של פטרישיה ולס. נהדר כמנה נלווית לעיקרית.

ציוד נדרש: צנצנת זכוכית רחבה

• פורסים את שיני השום לפרוסות דקות.

• מבשלים בסיר קטן על אש נמוכה את שמן הזית, החומץ, עלי הדפנה ופרוסות השום, תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מתחממת. מסירים מהאש.

• מוסיפים לרוטב את קליפת הלימון, זרעי השומר, התימין והרוזמרין ומערבבים.

• מעבירים את הזיתים לצנצנת הזכוכית, יוצקים מעל את הרוטב ומנערים היטב.

• מכניסים למקרר למשך שעתיים עד שבועיים, ופעמיים ביום מנערים את הצנצנת שהתיבול לא ישקע.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

אלפי אנשים כבר מרוויחים

המנוי הזה שווה בממוצע 2,473 שקלים בחודש!

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

ללא ידע קודם • מחזור ג'

ההרשמה לתוכנית החרדית להכשרת מתכנתים יצאה לדרך!

כיכר בשיתוף קודקוד | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22