כיכר השבת

Home Made

מתכון למלפפונים חמוצים תוצרת בית - תמיד טוב יותר

המרקם הקראנצ'י והטעם החמצמץ של המלפפונים החמוצים הם אחת מהנאות החיים הקטנות שתמיד כיף לשמור בהישג יד. וכיף עוד יותר כשהם מתוצרת הבית. מתכון פשוט למלפפונים חמוצים. תתכוננו למחמאות (מתכונים, אוכל)

5
כיכר אוכל | כיכר השבת | ד' באלול | 19.08.15
מלפפונים חמוצים תוצרת בית - תמיד טוב יותר
מלפפונים חמוצים תוצרת בית - תמיד טוב יותר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 12 מלפפונים קטנים ובשרניים
  • 3 שיני שום
  • 2 כפות זרעי חרדל
  • 1 גבעול שמיר טרי
  • 2 כוסות חומץ תפוחים
  • 1/4 1 כוסות מים
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות סוכר

אופן הכנת מלפפונים חמוצים:

"אה, את המלפפונים המדהימים האלה? אני הכנתי"

כדי שתוכלו להשוויץ גם שהנשנוש הנהדר הזה הוא לגמרי תוצרת הידיים שלכם, תצטרכו פשוט לעקוב אחר השלבים הבאים:

ציוד נדרש: צנצנת זכוכית אטומה 2 ליטר או 2 צנצנות בגודל 1 ליטר כל אחת

• כותשים את השום.

• מכניסים את המלפפונים לצנצנת יחד עם השום הכתוש, זרעי החרדל וגבעול השמיר.

• בסיר קטן, מבשלים על אש בינונית-גבוהה את חומץ התפוחים, המים, המלח והסוכר. מביאים לרתיחה, ומסירים מהאש.

• יוצקים את הנוזל לצנצנת ואוטמים היטב.

• מכניסים למקרר למשך יומיים לפחות, עד שבועיים.

עם מה אתם אוהבים את החמוצים שלכם?

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
האמת שניסיתי גם בעצמי אילו מים זולגים החוצה ולמה לי זה לא קרה
שי20.08.15
כשהמים תוססים הם עולים על גדותיהם
בתאבון21.08.15
1
חצי כוס.ולהרתיח מים בקומקום.ולשים על כל כוס כפית שטוחה מלח.כמה שיני שום חתוך לחתיכות שמיר.1 פלפל חריף. עד שהצנצנ.מלאה ואת המלפפוני אפשר לאכול כבר למחרת.בגלל המים הרותחים. בתיאבון..לא לא זה לא הרבה מלח.תנסו בתיאבון (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ל.ת.19.08.15
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

דיגיטלי, חכם ויעיל 

רכב חדש? חתונה בלי חובות? זה לא חלום רחוק! לחץ כאן >>

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22