כיכר השבת

מתכון לצ'יפס קישואים בתנור

בואו נודה בזה: אנחנו לא באמת מצליחים להכין בבית צ'יפס כמו ההוא שמגישים לנו במסעדה ההיא. במקום זאת, כדאי שתנסו את המתכון הזה לצ'יפס קישואים זהוב וקריספי. והכי חשוב? לא צריך לעמוד לטגן, כי הכל קורה בתנור (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ט' באלול | 24.08.15
"צי'פס" קישואים
"צי'פס" קישואים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 קישואים בינוניים
  • 3/4 כוס קמח
  • 1 כפית מלח
  • 3/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • 2 ביצים
  • 1/2 2 כוסות פירורי לחם
  • 1/3 כוס גבינת פרמזן מגורדת (לא חובה)
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית פלפל קאיין

אופן הכנת צ'יפס קישואים:

רגע לפני: בואו נודה בזה: אנחנו לא באמת מצליחים להכין בבית צ'יפס כמו ההוא שמגישים לנו במסעדה ההיא. במקום זאת, כדאי שתנסו את המתכון הזה לצ'יפס קישואים זהוב וקריספי. והכי חשוב? לא צריך לעמוד לטגן, כי הכל קורה בתנור.

• מחממים את התנור ל-190 מעלות, ומרססים תבנית טפלון במעט שמן או מרפדים תבנית בנייר אפייה משומן קלות.

• קוטמים את קצוות הקישואים, חוצים לרוחב ופורסים לאורך כל חצי ל-4 רצועות שוות.

• בקערה גדולה ושטוחה, מערבבים את הקמח עם המלח והפלפל השחור.

• בקערה נוספת, טורפים את הביצים.

• בקערה שלישית - גדולה ושטוחה, מערבבים את פירורי הלחם עם גבינת הפרמזן (אפשר לוותר על הפרמזן), אבקת השום והקאיין.

• עובדים בשיטתיות, ומסדרים את הקערות בטור: ראשונה - הקמח, השנייה עם הביצים והשלישית עם פירורי הלחם. מצפים כל רצועת קישואים בקמח, טובלים בביצים, ולבסוף בפירורי הלחם.

• מסדרים את רצועות הקישואים בתבנית האפייה, ואופים במשך 25-30 דקות, עד שמתקבל "צ'יפס" פריך וזהוב. מתבלים במעט מלח, ומגישים מיד עם סלסלת עגבניות פיקנטית.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22