כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לאורז ושעועית אדומה - תוספת שהיא בעצם עיקרית

המפתח למנה איכותית זה ויתור על קיצורי הדרך. אל תיבהלו, זה מסוג המאכלים שהטעם שלהם מתעצם בתמורה למינימום מאמץ, והופך עסיסי כאילו יצא מהמטבח של סבתא. מתכון לאורז ושעועית שאפשר להגיש כמנת צד או להגיש כמילוי צמחוני לטורטייה מקסיקנית (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ד' בכסלו | 16.11.15
אורז ושעועית אדומה - בלי קיצורי דרך
אורז ושעועית אדומה - בלי קיצורי דרך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 340 גרם שעועית אדומה יבשה אחרי השרייה במים קרים למשך לילה
  • 3 שיני שום
  • 1 כף אורגנו
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 1 כף זרעי כמון
  • 1 עלה דפנה
  • 1 כפית מלח
  • לאורז:
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל קטן לבן
  • 1 גזר
  • 2 שיני שום
  • 1/2 1 כוסות אורז לבן
  • 1 כפית כמון טחון
  • 425 גרם קוביות עוגבניות
  • 1/2 1 כוסות ציר מרק ירקות (עדיפות שנייה: מים)
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן הכנת אורז ושעועית אדומה:

רגע לפני: המפתח למנה איכותית זה ויתור על קיצורי הדרך. אל תיבהלו, זה מסוג המאכלים שהטעם שלהם מתעצם בתמורה למינימום מאמץ, והופך עסיסי כאילו יצא מהמטבח של סבתא. מתכון לאורז ושעועית.

הכנת השעועית:

• בסיר בינוני, מבשלים את השעועית עם 6 כוסות מים ומביאים לרתיחה על אש בינונית. כותשים את השום ומוסיפים לסיר יחד עלה הדפנה, האורגנו, זרעי הכוסברה והכמון.

• מנמיכים לאש קטנה ונותנים לשעועית להתבשל בעדינות, עד לריכוך, במשך 30-35 דקות. מתבלים במלח ומבשלים במשך 15-20 דקות נוספות, עד שהשעועית רכה מאוד. מסירים מהאש

במקביל, מכינים את האורז:

• מקלפים וקוצצים את הבצל, הגזר ושיני השום.

• מחממים כף שמן בסיר בינוני על אש בינונית, מוסיפים את הבצל והגזר, ומבשלים עד ריכוך במשך 6-7 דקות.

• מוסיפים את השום והאורז, ומבשלים במשך 1-2 דקות, עד שעולה ריח שום והאורז קלוי קלות.

• מתבלים בכמון ומערבבים. מוסיפים את קוביות העגבניות וציר המרק (או המים) ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20-25 דקות, עד שהאורז סופג כמעט את כל הנוזלים. מסירים מהאש.

אופן ההגשה: מערבבים יחד את השעועית והאורז ומגישים כמנת צד לעיקרית או ממלאים בטורטייה מקסיקנית, במקום בשר. מגישים עם ירקות טריים וכוסברה קצוצה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22