כיכר השבת

טבעי שזה בריא

מתכון לצ'יפס אפוי עם 3 כפות שמן בלבד

טריק גאוני להכנת צ'יפס עם 3 כפות שמן בלבד - שזה פחות מכמות השמן שאתם שמים בסלט. לא תנסו? מתכון לצ'יפס אפוי - וזה ההבדל היחיד בינו לבין זה המטוגן, כי תכל'ס? לא תרגישו בהבדל (מתכונים, אוכל)

12
כיכר אוכל | כיכר השבת | ט' בשבט | 19.01.16
צ'יפס אפוי. לא תרגישו בהבדל
צ'יפס אפוי. לא תרגישו בהבדל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 900 גרם תפוחי אדמה לאפייה (מזן דרגה או אלמרה)
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח

אופן הכנת צ'יפס:

1. מקלפים את תפוחי האדמה, וחותכים לרצועות ארוכות ומעט עבות, בגודל שווה.

2. מחממים את התנור ל-250 מעלות, מניחים תבנית עמוקה מלאה במים רותחים במדף התחתון של התנור, ובמדף שמעל, ממקמים את תפוחי האדמה, מפוזרים בשכבה אחידה בתבנית ומכוסים בנייר כסף. אופים במשך 10-12 דקות, עד שסכין ננעצת בקלות בתפוחי האדמה.

3. מעבירים את תפוחי האדמה המאודים לקערה, מזלפים מעל את שמן הזית, ומערבבים ידנית כף שהשמן יצפה היטב את כל תפוחי האדמה.

4. בכף מחוררת גדולה, מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית טפלון או תבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים במשך 10-12 דקות נוספות (ללא הכלי עם המים), עד שמתקבל צ'יפס זהוב פריך.

5. מתבלים במלח בנדיבות ומגישים מיד.

12 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
5
חותכת את תפוחי האדמה לרצועות שופכת את השמן והמלח, מערבבת מכניסה לתנור בחום גבוה ואופה כארבעים דקות. מעדן!
חנה20.01.16
4
קיבל מכות חום קשות אכיל אבל לא יותר מזה אולי הייתי צריכה להוריד את החום תודה לעונים מראש
אתי21.01.16
3
לצפות את כל התפו"א ב-3 כפות בלבד??
יעל22.01.16

הצגת כל התגובות

2
👍 (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ליאה19.01.16
1
לא ממש צ'יפס רגיל ולא כמו שבתמונה אבל בתור משהו בריא יותר זה בהחלט כדאי
נינה20.01.16
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

עולם ההטבות

סמסונג חדש שיגרום לך לחייך וגם יחסוך לך כסף

כיכר בשיתוף מרכניל | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

ספיישל לחג

אפילקציה חדשה למהדרין: מטיילים חוויתי בירושלים

כיכר בשיתוף הרל"י | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22