כיכר השבת

מתכון לרוטב עגבניות, ריבת עגבניות ועגבניות צלויות

עגבניה היא ממש לא עוד מרכיב בסלט, אלא ירק גמיש שמתחבר למנות רבות. השפית מורן פינטו מציעה 3 דברים טעימים שאפשר להכין עם עגבניות: מתכון לרוטב עגבניות, ריבת עגבניות ועגבניות צלויות (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת | א' באייר | 09.05.16
עגבניות. אי אפשר בלעדיהן
עגבניות. אי אפשר בלעדיהן (צילום: shutterstock)

רוטב עגבניות רב שימושי

זהו אחד הרטבים האהובים עליי ביותר. הוא מתאים לפסטות, פיצות, קציצות בשר, בסיס לשקשוקה ואף למרק עגבניות.

מרכיבים:

15 עגבניות בשלות
5 שיני שום
2 כפות שמן
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כף מחוקה בזיליקום או אורגנו מיובש
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית סוכר

אופן ההכנה:

1. בעזרת סכין חדה, מסמנים איקס גדול בתחתית כל עגבניה, וחולטים אותן בקערה גדולה מלאה במים חמים במשך דקה, ומקלפים מהן בקלות את הקליפה.

2. חותכים לקוביות את העגבניות, וכותשים את שיני השום.

3. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את קוביות העגבניות ומבשלים במשך 15 דקות. מדי פעם מערבבים.

4. מתבלים במלח, פלפל שחור ובזיליקום / אורגנו, מוסיפים את השום, ומערבבים.

5. מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר, ומביאים לרתיחה במשך 5-7 דקות. אם הרוטב מתחיל לאבד נוזלים, ניתן להוסיף 1/2 כוס מים. מערבבים ומסירים מהאש.

עגבניות צלויות

מרכיבים:

5 עגבניות אדומות ומוצקות
שמן זית
מלח גס
עלי בזיליקום טריים
2 כפות פירורי לחם
2 כפות גבינת פרמזן או גבינה קשה אחרת, מגורדת

אופן ההכנה:

1. חוצים את העגבניות לרוחב במרכז, ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשהחלק עם הקליפה כלפי מטה. מתבלים במלח גס ומזלפים מעל שמן זית.

2. מפזרים את עלי הבזיליקום בין חצאי העגבניות, מערבבים בקערה את פירורי הלחם והגבינה המגורדת ומפזרים בנדיבות על כל חצי עגבנייה.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 30 דקות, עד שפירורי הלחם מזהיבים קלות והגבינה נמסה. מגישים בטמפרטורת החדר.

ריבת עגבניות

מומלץ להגיש לצד פטה כבד וצנימים.

מרכיבים:

1 ק"ג עגבניות שרי
כמעט קילו סוכר
1/2 1 כוסות מים
1/2 לימון פרוס דק עם הקליפה
קמצוץ הל טחון

אופן ההכנה:

1. בעזרת סכין חדה, מסמנים בעדינות איקס בתחתית כל תחתית עגבנייה.

2. מבשלים בסיר את העגבניות, הסוכר והמים על אש נמוכה עד לקבלת מרקם ריבה סמיך. 5 דקות לפני סוף הבישול, מוסיפים לסיר את פרוסות הלימון.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22