כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לתבשיל ירקות כתומים פיקנטי בסגנון מרוקאי

מתכון מקטגוריית "תוספת פרווה לגמרי שהיא בעצם ארוחה שלמה כשלא רוצים להתבשר". תבשיל מתובל היטב בסגנון מרוקאי. מרגישים שחסר לכם משהו? תוסיפו בצד קוסקוס, גרגרי חומוס מבושלים או פשוט לחם טרי טוב (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ב בחשוון | 01.11.17
תבשיל ירקות כתומים מרוקאי
תבשיל ירקות כתומים מרוקאי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי / פרווה

רכיבים

  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 1 כוסות בצל קצוץ
  • 1/2 2 כפות כמון
  • 1/2 2 כפות כוסברה טחונה
  • 1 כפית כורכום
  • עד 2 כפיות אבקת צ'ילי (תלוי ברמת החריפות הרצויה)
  • 1 מקל קינמון
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 400 גרם קוביות עגבניות משימורים
  • 1 דלורית בינונית, מקולפת וחתוכה לקוביות
  • 1 בטטה, מקולפת וחתוכה לקוביות
  • 2 גזרים גדולים, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 1 גבעול סלרי, חתוך לקוביות
  • 3/4 כוס משמשים מיובשים קצוצים
  • 4 כוסות ציר ירקות או עוף
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות לימונים משומרים קצוצים
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות נענע טרייה קצוצה

אופן ההכנה:

1. מחממים את השמן במחבת גדולה עם מכסה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומבשלים במשך כ-10 דקות עד לריכוך.

2. מוסיפים את הכמון, הכוסברה, הכורכום, הצ'ילי, מקל הקינמון השום, והעגבניות, מערבבים ומבשלים במשך 1-2 דקות, עד שתכולת המחבת ריחנית.

3. מוסיפים את קוביות הדלורית, הבטטה, הסלרי והמשמשים הקצוצים ומערבבים היטב. יוצקים על הכל את מיץ הלימון, מוסיפים את הלימונים המשומרים ומביאים לרתיחה עדינה.

4. מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 30 דקות עד שהירקות רכים. מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את הפטרוזיליה והנענע ומבשלים עוד 10 דקות. מגישים חם על מצע של קוסקוס או גרגרי חומוס מבושלים.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
מאוד ספציפי ומקרב אותו לתבשיל גזר בנוסח מרוקאי ועוד עם 2.5 כפות(??) זה לא תבשיל בינארי של גזר עם כמון. לא שזה רע-אבל בתבשיל ירקות כתומים כדאי לתת לירקות לתת יותר את הטון. שאר התוספות והתבלינים נשמעים חברים יותר טובים של הירקות. למרות שהסתיו זה לא העונה שהסלרי גודל אפשר לנסות להוסיף פלחים מראש סלרי ל
כדאי לוותר02.11.17
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

שדה הקרב הדיגיטלי

פרויקט מיוחד! זהו דור העתיד של לוחמי הסייבר החרדיים

כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22