כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לקציצות עדשים ירוקות אקסטרה קריספיות

שאלוט, פרמזן, עשבי תיבול וכמות נדיבה של עדשים ירוקות מבושלות - יוצרים יחד קציצות רכות ונימוחות מבפנים וסופר פריכות מבחוץ, הודות לטיגון הקצר שהן מקבלות לפני האפייה. ואת כל הטוב הזה מתקתקים ב-15 דקות עבודה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ג בתמוז | 26.06.18
קציצות עדשים ירוקות
קציצות עדשים ירוקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 6 כפות (45 מ"ל) + 1 כפית שמן זית
  • 2 שאלוט בינוניים, קצוצים
  • 6 שיני שום, קצוצות
  • 2 ביצים
  • 3 כוסות עדשים ירוקות מבושלות ומצוננות
  • 3 כפות תערובת בזיליקום ואורגנו מיובשים
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 10-12 כפות גבינת פרמזן מגוררת + תוספת להגשה
  • 1/2 כפית מלח ים ופלפל שחור
  • 2 כפות קמח שיבולת שועל או פירורי לחם מסוג פנקו (אופציונלי)

אופן ההכנה:

מתכון ל-24 קציצות

1. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית, ובמקביל מחממים את התנור ל-190 מעלות.

2. מוסיפים 2 כפות שמן זית למחבת החם, ומטגנים את השאלוט והשום במשך 2-3 דקות או עד שהם מקבלים גוון זהוב-שחום. נזהרים שהם לא יישרפו. מסירים מהאש.

3. במעבד מזון, טוחנים לעיסה פירורית, אך לא דקה מדי, את הביצים, העדשים, 2 כפות שמן זית, תערובת השום והשאלוט, הבזיליקום והאורגנו, הפטרוזיליה, רסק העגבניות, הפרמזן, מלח ופלפל שחור. טועמים, ומשפרים תיבול, אם צריך. במקרה שהתערובת לחה מדי, מוסיפים קמח או פירורי לחם.

4. בעזרת כף ואצבעות רטובות בקצותן, יוצרים 24 קציצות עגולות ושוות בגודלן. מגלגלים את הקציצות בפרמזן, אם רוצים, ומסדרים אותן בצלחת.

5. מחממים את המחבת על אש בינונית, מוסיפים 1 כף שמן זית כשהמחבת חמה ומטגנים מחצית מכמות הקציצות במשך 4-5 דקות או עד שהן מקבלות גוון זהוב-שחום. מנערים את המחבת או מגלגלים את הקציצות בעזרת כף עץ כדי שיושחמו באופן שווה.

6. את הקציצות המוכנות, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, וחוזרים על סעיף 5 עם המחצית הנותרת של הקציצות.

7. אופים את הקציצות במשך 10-15 דקות ובינתיים מכינים את התוספת. מגישים מיד או שומרים במקפיא עד חודש.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22