כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לקציצות קינואה אפויות עם רוטב עגבניות

מדובר בעיבוד חדש למנה הכי קלאסית במטבח, זאת שמזכירים בנוסטלגיה כשנזכרים במטעמים של אמא: מתכון לקציצות קינואה שמרגישות כמו קציצות בשר, רק שהן פרווה לגמרי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ל' בתשרי | 09.10.18
קציצות בשר ללא בשר
קציצות בשר ללא בשר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 1 כוסות קינואה - 1/2 כוס קינואה לבנה + 1 כוס קינואה אדומה
  • 2 כוסות מים
  • 1 כף שמן זית  
  • מלח ים

להרכבת הקציצות:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 בצל לבן, קצוץ
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 4 גבעולי אורגנו
  • חופן עלי בזיליקום טרי, קצוצים
  • חופן עלי פטרוזיליה טרייה, קצוצים
  • 4 ביצים
  • 1 כוס פירורי לחם פנקו
  • 1/2 כוס פשתן טחון
  • <a href="https://www.kikar.co.il/210563.html">רוטב עגבניות ביתי</a> או קנוי

אופן ההכנה:

1. מוסיפים את הקינואה, המים, שמן הזית והמלח לסיר בינוני על אש גבוהה. מביאים לרתיחה וממשייכם לבשל על אש בינונית עד שכל המים מתאדים, תוך ערבוב מתמיד.

2. במקביל, מכינים את שאר מרכיבי הקציצות: מחממים את שמן הזית במחבת קטנה, מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 2 דקות, תוך ערבוב מתמיד. לאחר מכן מוסיפים את השום והאורגנו ומבשלים עוד דקה או שתיים, עד שהם ריחניים.

3. מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומזלפים מעל מעט שמן זית.

4. בקערה גדולה, מערבבים את הבזיליקום, הפטרוזיליה, הביצים, פירורי הלחם והפשתן. מוסיפים את הבצל המטוגן והקינואה המבושלת (לאחר שמצננים אותה קלות), ומערבבים בידיים עד לקבלת עיסה אחידה. טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך.

5. יוצרים כדורים שווים מהעיסה, מגלגלים אותם במעט שמן זית ומסדרים בתבנית המוכנה.

6. אופים במשך כ-30 דקות, עד שהקציצות שחומות ופריכות.

7. במקביל, מבשלים את רוטב העגבניות בסיר, וכשהקציצות מוכנות, מוסיפים אותן לרוטב, מבשלים יחד לספיגת טעמים במשך כ-10 דקות על אש בינונית ומסירים מהאש.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22