כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לצ'יפס לפת אפוי

כי אם יש משהו שאנחנו אוהבים זה: א. להפוך ירקות מפתיעים לצ'יפס ב. לאפות במקום לטגן - וכן, הוא טעים וממכר בדיוק כמו המקור. באחריות (מתכונים, אוכל)

4
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ב בחשוון | 21.10.18
צ'יפס לפת אפוי
צ'יפס לפת אפוי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 4 לפתות בינוניות, קלופות
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • 1 כפית אבקת שום
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומשמנים תבנית במחצית מכמות השמן.

2. חותכים את הקצוות בכל לפת, ואז חוצים לרוחב ואז שוב חותכים לרוחב כל חצי ואז חותכים כל רבע לשני פלחים עבים (אמורים להתקבל 8 פלחים מכל לפת).

3. בקערה גדולה, מערבבים את הלפתות עם עם שאר שמן הזית ומתבלים בפפריקה, אבקת שום, מלח ופלפל שחור.

4 מפזרים את הלפתות בתבנית בשכבה אחת ואופים במשך 15-17 דקות, עד שהן מקבלות גוון זהוב-שחום. מוציאים מהתנור, הופכים את הלפתות (כך שהן ייצלו משני הצדדים) ואופים במשך 15-20 דקות נוספות. מגישים מיד.

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
הפפריקה לא בריאה, השמן עלול להתחמצן. פפריקה הונגרית מקורית היא ללא שמן.
מלכה21.10.18
2
לא טעים ולא קרוב למקור מאוד
ללא שם17.12.20
1
לפת??? בחייאת רבאק........... לא הגזמתם? תכף תקראו לקינואה תססן.. (לא מטוגן ולא מסוכר*)
יוסי 23.10.18
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22