כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לקציצות קינואה וירקות אפויות בתנור

שף ציפי אדלהייד עם מתכון לקציצות קינואה וירקות אפויות בתנור שמוכיחות: בריא יכול להיות שם נרדף לטעים. כמה טעים? הכפילו כמויות. הן יתחסלו במהירות (מתכונים, אוכל)

שף ציפי אדלהייד | כיכר השבת | כ' בתמוז | 23.07.19
קציצות קינואה וירקות אפויות בתנור
קציצות קינואה וירקות אפויות בתנור (צילום: מתוך האינסטגרם של @cheftzippy)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 1 כוסות קינואה לבנה או אדומה
  • 1 גזר גדול, מגורר
  • 1 זוקיני, לא מקולף ומגורר
  • 1 כרישה, קצוצה דק (החלק הלבן)
  • 1 בטטה קטנה, מבושלת ומעוכה לפירה
  • 3 ביצים
  • 1/3 כוס פירורי לחם
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית כמון
  • מעט זעתר
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן ניטרלי

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הקינואה לפי ההוראות שעל האריזה, מצננים ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות, מלבד השמן, ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

2. בידיים רטובות יוצרים מהעיסה קציצות מעט דחוסות ומסדרים אותן בתבנית משומנת קלות. מרססים או מזלפים על הקציצות מעט שמן.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20 דקות. הופכים את הקציצות ואופים במשך 10 דקות נוספות.

טעים להגיש לצד שעועית ירוקה שהוקפצה קלות עם עגבניות שרי ושום, פסטה וזילוף נדיב של טחינה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

פשוט, דיגיטלי, חכם ויעיל 

ללא הלוואה או גמ"ח: כך יישאר לכם כסף לפינוקים בכל חודש

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

הכרה בלימודי הסמינר

רוצה ללמוד תואר וחוששת מפגיעה באורח החיים? כנסי >>

כיכר בשיתוף אונ' בר אילן | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22