כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לבטטות אפויות במילוי יוגורט צ'ילי-ליים, אבוקדו וירקות

אז אתם רוצים לאכול קצת יותר בריא, במיוחד עם כל הג'אנק פוד שהילדים צורכים בחופש ואתם מצטרפים אליהם - אבל ירקות מאודים ועוף רגיל נשמעים לא להיט. אנחנו מבינים. הבטטות המוגזמות האלה עם יוגורט צ'ילי-ליים וירקות מעל זה בדיוק מה שאתם צריכים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ג באב | 14.08.19
בטטות ממולאות ביוגורט צ'ילי-ליים, אבוקדו וירקות
בטטות ממולאות ביוגורט צ'ילי-ליים, אבוקדו וירקות (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4 בטטות קטנות עד בינוניות, או 2 בטטות גדולות חתוכות לשניים
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס

למילוי:

  • 1 כוס יוגורט יווני רגיל
  • 1 כף מיץ ליים טרי
  • 2 כפות רוטב צ'ילי

לתוספות:

  • 1 עגבניה קצוצה דק
  • 1.5 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק
  • 1 אבוקדו חתוך לקוביות
  • פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבטטות: מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מניחים את הבטטות על תבנית האפייה ואופים אותן עד שנהיות רכות, במשך 40-45 דקות. מוציאים מהתנור.

3. פורסים את הבטטות לאורכן במרכז ומועכים את בשרן במזלג. מורחים כפית משמן הקוקוס וקורט מלח ופלפל מעל כל בטטה.

4. מכינים את היוגורט: בקערה קטנה שמים את היוגורט, רוטב הצ'ילי ומיץ הליים ומערבבים היטב עד לאיחוד מלא.

5. להגשה, מעל כל בטטה מטפטפים יוגורט, מפזרים מעט פרוסות אבוקדו, עגבניות ובצל ירוק ומעל לכל פלפל שחור גרוס.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

אביב הגיע ואיתו ההוצאות:

 קבלו הלוואה שתחסוך לכם זמן וכסף עם תנאים מעולים!

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22