כיכר השבת

מתכון לפרוסות תפוחי אדמה אפויות בסגנון צרפתי

תוספת מתפוחי אדמה היא תמיד דבר כיפי וגמיש. ישנן אינסוף דרכים להכין אותם וזו אחת היפות שבהן: דומינו מפרוסות תפוחי אדמה דקות במיוחד עטופות ברוטב עדין, מה שהופך אותן למנת צד אולטימטיבית לכל עיקרית (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ב' בחשוון | 31.10.19
דומינו תפוחי אדמה קריספיים
דומינו תפוחי אדמה קריספיים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1.25 ק"ג תפוחי אדמה בקליפה אדומה, פרוסים דק מאוד בעזרת מנדולינה או סכין חדה
  • 200 גרם חמאה ללא מלח / מחמאה ללא מלח
  • 4 עלי דפנה
  • מלח ים

אופן ההכנה:

1. בתבנית עגולה או מלבנית, מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה כמו דומינו.

2. בסיר קטן על אש בינונית, ממיסים את החמאה ומביאים לרתיחה עדינה במשך 1-2 דקות. בעזרת כף דולים את מוצקי החלב שצפים למלעלה, אם יש כאלה.

3. יוצקים את החמאה המומסת על תפוחי האדמה כך שהיא תגיע לרובם ודוחפים את עלי הדפנה בין הפרוסות.

4. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 40-45 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים.

5. מסירים את נייר הכסף ומברישים את החלק העליון של תפוחי האדמה ברוטב החמאה שהצטבר בתבנית. מחזירים לתנור, ללא כיסוי, ואופים במשך 12-15 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה זהובים ופריכים.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22