כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לכרובית צלויה עם פטה, שקדים וזיתים

מתכון לכרובית צלויה עם פטה, שקדים וזיתים שתוכלו להגיש לצד מטבל יוגורט כמתאבן או לערבב עם אורז לבן מבושל ויש לכם ארוחה שלמה שתרשים את כולם עם מגוון המרקמים והטעמים שמשתלבים בה בצורה הרמונית כל כך (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ב' בחשוון | 31.10.19
כרובית צלויה עם פטה, שקדים וזיתים
כרובית צלויה עם פטה, שקדים וזיתים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 ראש כרובית בינוני, מחולק לפרחים
  • 3 כפות שמן זית  
  • מלח גס ופלפל שחור
  •  קורט צ'ילי גרוס (לא חובה)
  • 1/4 כוס שקדים קצוצים
  • 1/3 כוס גבינת פטה מפוררת
  • 1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 לימון

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. בקערה גדולה מערבבים את פרחי הכרובית עם שמן הזית. מתבלים היטב עם מלח, פלפל שחור וצ'ילי גרוס ומערבבים שוב היטב.

3. מפזרים את פרחי הכרובית המתובלים בתבנית גדולה בשכבה אחת ואופים במשך 25-30 דקות עד שהם פריכים וזהובים. מערבבים את פרחי הכרובית באמצע האפייה כדי להבטיח השחמה שווה.

4. במקביל, קולים את השקדים במחבת יבשה על אש בינונית-נמוכה במשך 4-5 דקות תוך ערבוב מתמיד שלא יישרפו.

5. בקערה גדולה, מערבבים את פרחי הכרובית הצלויים עם גבינת הפטה, הזיתים, מחצית מכמות השקדים ו-1 כף פטרוזיליה קצוצה.

סמוך להגשה, מוסיפים את המחצית הנותרת של השקדים והפטרוזיליה, סוחטים מעל את הלימון ומערבבים.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22