כיכר השבת

התוספת שתופסת

מתכון לפולנטה קטיפתית עם טוויסט סתווי

כבר הכנתם מרק דלעת ואפילו עוגיות דלעת? הנה מתכון לא קונבנציונלי לפולנטה ("ממליגה" ברומנית) - מעין דייסה מלוחה העשויה מקמח תירס, שהפכה למאכל יוקרתי במסעדות ארצנו - עם דלעת המתחבאת בתוכה ומשדרגת אותה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ו' בחשוון | 04.11.19
פולנטה קטיפתית ומנחמת עם דלעת ופרמזן
פולנטה קטיפתית ומנחמת עם דלעת ופרמזן (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 3 כוסות דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות רוזמרין טרי קצוץ
  • 2 כפות טימין טרי קצוץ
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי
  • ½2 כוסות חלב
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כוס פולנטה יבשה (קמח תירס)
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 כפות חמאה לא מלוחה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה.

2. מניחים את קוביות הדלעת על תבנית האפיה ומזלפים מעל את שמן הזית. מתבלים היטב ברוזמרין, טימין, מלח ופלפל, כך שהדלעת תהיה מכוסה לגמרי. צולים את הדלעת עד שהיא רכה מאד, במשך 25 עד 30 דקות.

3. מעבירים את הדלעת למעבד מזון ומוסיפים את החלב. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואז מעבירים אותה לסיר גדול.

4. מוסיפים פנימה 2 כוסות מים ואת השמנת, מערבבים ומביאים את התערובת לצמצום על אש בינונית-נמוכה.

5. כאשר הנוזל חם, מוסיפים פנימה את הפולנטה. מבשלים, תוך ערבוב תדיר, עד שהתערובת הופכת לסמיכה, הדומה לדייסת שיבולת שועל, במשך 25-30 דקות.

6. מערבבים פנימה את הפרמזן והחמאה ובודקים את התיבול; מוסיפים עוד מלח ופלפל, במידת הצורך. מגישים חם.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

דיגיטלי, חכם ויעיל 

רכב חדש? חתונה בלי חובות? זה לא חלום רחוק! לחץ כאן >>

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22