כיכר השבת

בריאות לפני הכל

מתכון לסלט כרוב ניצנים ודלעת קלויים, חמוציות ופקאנים - ברוטב מייפל

הסלט הסתווי הזה הוא בדיוק הפוך מהעונה הקרירה - תוסס, צבעוני וחגיגי והכי חשוב, הוא בריא, נטול גלוטן וטעים טעים. יכול לשמש כארוחה בפני עצמו או כתוספת למנת חלבון (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ח' בחשוון | 06.11.19
סלט כרוב ניצנים ודלעת קלויים, חמוציות ופקאנים - ברוטב מייפל
סלט כרוב ניצנים ודלעת קלויים, חמוציות ופקאנים - ברוטב מייפל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לכרוב הניצנים:

  • 3 כוסות כרוב ניצנים טרי, ללא קצוות ועלים צהבהבים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח

לדלעת הקלויה:

  • 700 גרם דלעת קלופה, ללא גרעינים וחתוכה לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות סירופ מייפל
  • 1/2 כפית קינמון טחון

לתוספות:

  • 1 כוס חמוציות מיובשות
  • 1 כוס אגוזי פקאן קלויים
  • 2-4 כפות סירופ מייפל - לא חובה

אופן ההכנה:

הכנת כרובי הניצנים:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותו קלות עם כף אחת משמן הזית.

2. פורסים את הכרובים לשניים. בקערה בינונית, מערבבים היטב את הכרובים, 2 הכפות הנותרות משמן הזית והמלח (לפי הטעם). מניחים על התבנית המרופדת בנייר אפיה, כשהצד החתוך כלפי מטה.

3. צולים בתנור בחום של 200 מעלות, במשך 20-25 דקות. במהלך 5-10 הדקות האחרונות של הצלייה, הופכים אותם. הצדדים החתוכים צריכים להיות חרוכים בצורה חלקית אך לא מושחרים.

הכנת הדלעת:

4. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים אותו קלות עם כף אחת משמן הזית.

5. בקערה בינונית, מערבבים היטב את קוביות הדלעת, כף אחת משמן הזית, סירופ המייפל והקינמון. מניחים את הדלעת בשכבה אחת על תבנית האפיה.

6. אופים במשך 20-25 דקות. הופכים פעם אחת באמצע האפיה, עד שהדלעת מתרככת.

7. מרכיבים את המנה: בקערה גדולה משלבים את כרובי הניצנים הקלויים, הדלעת הקלויה, אגוזי הפקאן והחמוציות.

(אופציונלי): לקבלת מתיקות רבה יותר, מוסיפים 2 או 4 כפות של סירופ מייפל ומערבבים היטב.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

הכרה בלימודי הסמינר

רוצה ללמוד תואר וחוששת מפגיעה באורח החיים? כנסי >>

כיכר בשיתוף אונ' בר אילן | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22