כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לתבשיל עדשים אדומות עם בטטות ועגבניות

מנה מחממת ומנחמת מהמטבח ההודי שיכולה להפוך בקלות לעיקרית: מתכון לדאל כתום מעדשים אדומות, בטטות ועגבניות. הלב שלנו מתחיל לרקוד רק מלראות את התערובת הססגונית הזאת בסיר ואנחנו כבר יכולים לחוש בטעם הנהדר שלה על הלשון (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ו בחשוון | 24.11.19
תבשיל עדשים אדומות עם בטטות ועגבניות
תבשיל עדשים אדומות עם בטטות ועגבניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמן צמחי
  • 1 כוס בצל קצוץ דק
  • 1 בטטה בינונית, חתוכה לקוביות
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורד
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 פלפל צ'ילי אדום חריף, קצוץ
  • 1 כוס עדשים אדומות
  • 2 כפיות כוסברה טחונה
  • 2 כפיות כמון
  • 2 כפיות כורכום
  • 1 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1 כוס קוביות עגבניות משימורים
  • מלח
  • 3 כפות כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול על אש בינונית-נמוכה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להתרככות. מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים במשך 5 דקות נוספות. מוסיפים את הג'ינג'ר והשום, מערבבים ומנמיכים לאש קטנה.

2. מוסיפים את הצ'ילי, העדשים, אבקת הכוסברה, הכמון, הכורכום והג'ינג'ר הטחון. מערבבים עד שהעדשים מצופות היטב בשמן. מוסיפים את העגבניות ו-4 כוסות מים ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מנמיכים את האש, כך שהבעבוע עדיין יימשך. ממשיכים לבשל במשך 25 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבטטות מתרככות.

3. מתבלים במלח ומבשלים עוד 10 דקות, עד שהתערובת מסמיכה. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
אופן ההגשה: מגישים חם עם כוסברה קצוצה מעל כתוספת לכל עיקרית או כמנה בפני עצמה.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

טכנולוגיה חסכנית

כך תתחילו את הקיץ עם עו"ש מאוזן- חודש ראשון חינם>>> 

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22