כיכר השבת

התוספת שתופסת

מתכון לכרובית שלמה צלויה בתנור בטעם פיקנטי

פרחי כרובית קלויים? טעימים ביותר, אבל משעממים. אפיית ראש שלם של כרובית, לעומת זאת, היא פחות נפוצה. במתכון זה מושחים את הכרובית במרינדת יוגורט פיקנטית וצולים אותה בטמפרטורה גבוהה. התוצאה היא מנה טעימה להפליא שמרשימה בדיוק כמו שהיא קלה להכנה (מתכונים, אוכל)

6
כיכר אוכל | כיכר השבת | ג' בכסלו | 01.12.19
כרובית שלמה צלויה בתנור בטעם פיקנטי
כרובית שלמה צלויה בתנור בטעם פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כף שמן צמחי
  • 1 ראש כרובית
  • ½1 כוסות יוגורט יווני רגיל
  • גרידה מליים 1 + המיץ
  • 2 כפיות צ'ילי גרוס
  • 1 כף כמון
  • 1 כף אבקת שום
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 2 כפיות מלח גס
  • 1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים קלות תבנית קטנה בשמן הצמחי. מניחים בצד.

2. חותכים את בסיס הכרובית כדי להסיר עלים ירוקים וגבעולים מיותרים.

3. בקערה בינונית, משלבים את היוגורט עם גרידת הליים והמיץ, הצ'ילי, הכמון, אבקת השום, אבקת הקארי, המלח והפלפל.

4. טובלים את הכרובית בקערה ומשתמשים במברשת או בידיים כדי למרוח את המרינדה באופן שווה על פני שטחה. (ניתן לאחסן עודף מרינדה במקרר בכלי אטום לאוויר, עד שלושה ימים ולהשתמש לדגים או ירקות אחרים.)

5. מניחים את הכרובית על תבנית האפיה המוכנה וצולים עד שחלקה החיצוני יבש ומשחים קלות, במשך 30-40 דקות. המרינדה תיצור קרום על פני הכרובית.

6. נותנים לכרובית להתקרר במשך 10 דקות לפני שחותכים אותה לפרוסות.

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
5
מצאתי תולעת ענקית בכרובית של חסלט. חייבים לבדוק !!!!!!! זה טעים אותו דבר גם אם הכרובית מחולקת לפרחים !!!
רזי01.12.19
4
אשמח לדעת כיצד ניתן את המתכון לפרווה
סבתא02.12.19
3
יש אפשרות להשיג כרובית שלימה נקייה מתולעים??
מרים01.12.19
בחנויות של חרדים
מני01.12.19

הצגת כל התגובות

2
חייבים להפריד את הפרחים כדי לבדוק מתולעים
לאה01.12.19
1
אי אפשר לנקות כרובית גם אם מפרידים את הפרחים.הכל מלא חרקים בתוך והם לא יוצאים בשטיפה. רק כרובית בגידול ייוחד ללא חרקים מותרת באכילה.
כשרות!?01.12.19
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22