כיכר השבת

בריאות לפני הכל

לא מפסיקים לנשנש? צ'יפס קייל תוצרת בית יציל אתכם

בין אם אתם אוהבים קייל ובין אם לא, אתם הולכים לאהוב את צ'יפס הקייל הזה שהוא לא רק טעים, הוא גם טוב באמת לגוף - בשונה מחטיף תפוחי אדמה קנוי - וכל כך קל להכנה בבית (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ד בשבט | 19.02.20
לא מפסיקים לנשנש? צ'יפס קייל תוצרת בית יציל אתכם
(צילום: שאטרסטוק)

צ'יפס קייל כמעט נשמע כמו אוקסימורון: המאכל הכי בריא בעולם משולב עם המאכל הכי פחות בריא. אבל באמת, צ'יפס קייל העשוי מעלי קייל מיובשים ופריכים טוב באמת לגופכם, משביע רצון כמו שקית של חטיף תפוח אדמה קנוי וכל כך קל להכנה בבית. מנשנשים מושבעים, או כמו שקוראים לזה אצלנו בבית: "נאשרים, הגיע הזמן להכיר את הצ'יפס העשוי מקייל.

כיצד מכינים צ'יפס קייל

ראשית, תצטרכו לרכוש קצת קייל, מן הסתם. כל סוג של קייל יעבוד, כך שזה תלוי בהעדפת הטעם שלכם. לאחר מכן, פרקו את הקייל, הפרידו את העלים מהגבעולים ושטפו את העלים. חתכו או קרעו אותם לפיסות של חמישה סנטימטרים וייבשו אותם באוויר על קרש חיתוך. וודאו שהקייל שלכם לא אוגר מים, מה שעלול למנוע את פריכותו.

תיבול של צ'יפס קייל

אם אתם רוצים שבבי קייל מלוחים, הקפיצו בקערה את עלי הקייל עם כמות מלח לפי רצונכם, טרם האפייה. אם אתם רוצים לקבל טעם פיקנטי יותר, הוסיפו רוטב סויה. השתעשעו עם ארון התבלינים שלכם כדי להכין תערובות תיבול מותאמות אישית משלכם - צ'יפס קייל עם פלפל, פפריקה מעושנת, אבקת שום ועוד.

עיסוי של צ'יפס קייל

לפני שאתם אופים את הקייל, וודאו שהוא מכוסה בשמן לגמרי. הבחירה בשמן תלויה בכם. ניתן להשתמש בשמן זית כתית מעולה, שמן אבוקדו, שמן קנולה או שמן בוטנים. היחס הכללי הוא בערך כף אחת לכל צרור קייל, אך אם הקייל שלכם נראה יבש, הגדילו בחצי כף. עסו את הקייל בעזרת הידיים או מלקחיים, בקערה גדולה. עכשיו, הגיע זמן האפייה.

אפיית צ'יפס קייל

ככל שתאפו מאכלים בחום נמוך יותר ובזמן ממושך יותר, כך הם יהיו פריכים יותר. הכלל הזה חל גם על קייל, אך לא לכולנו יש שעות מרובות לתת לירוקים שלנו להפוך לשבבים בתנור, בחום של 90 מעלות. אז התחילו עם תנור שחומם מראש ל-120 מעלות, הניחו את עלי הקייל על שני ניירות אפייה בשכבה אחת. הגדירו את הטיימר ל-50 דקות והן אמורות להספיק - אתם תדעו שהצ'יפס מוכן כשעלי הקייל יראו יבשים וירוקים כהים. אם הם משחימים, הוציאו אותם מיד מהתנור. תנו להם להתקרר לפחות 10 דקות.

אכילת צ'יפס קייל

את צ'יפס הקייל מתוצרת בית יש לאחסן במיכל אטום ובטמפרטורת החדר, עד שלושה ימים. אם אתם צריכים להשתמש בהם באופן מיידי, פוררו אותם על גבי כל מנה כמו סלט, מרק, פסטה או בשר, לקבלת טעם, מרקם וויטמינים נוספים.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אין גידול מהדרין של קייל
רועי 20.02.20
יש עלי בודק, מהדרין ירושלים ובלז
גידול מהדריו29.02.20
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

אלפי אנשים כבר מרוויחים

המנוי הזה שווה בממוצע 2,473 שקלים בחודש!

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22