כיכר השבת

התוספת שתופסת

מתכון לפטריות קריספיות שמשדרגות כל מנה בטירוף

אנחנו אוהבים פטריות. אנחנו אוהבים אותן בכריכים. אנחנו אוהבים אותן בריזוטו. אנחנו אוהבים אותן בסלטים. אבל כחטיף לבד? כאן נכנס המתכון הזה לתמונה. מקפיצים פטריות בשמן זית, מלח, שום ומעט חומץ ואז צולים אותן באטיות בתנור. הן מקבלות פריכות שהופכת אותן לחטיף האידאלי לנשנוש, אחד כזה שלא הורס את הדיאטה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ' באדר | 16.03.20
פטריות קריספיות שמשדרגות כל מנה בטירוף
פטריות קריספיות שמשדרגות כל מנה בטירוף (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 450 גרם פטריות שמפיניון ופורטובלו, שטופות, יבשות וללא קצוות
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית שום כתוש
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס פטרוזיליה טריה קצוצה
  • מלח גס, לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה בתרסיס שמן.

2. בקערה גדולה מקפיצים את הפטריות עם שמן הזית, החומץ, המלח, השום והפלפל, עד לאיחוד.

3. שופכים את הפטריות לתבנית האפייה המוכנה ומפזרים אותן במרווחים. צולים עד שהפטריות שחומות ופריכות מאד, במשך 40-45 דקות.

4. נותנים לפטריות להתקרר מעט ואז מעטרים אותן בפטרוזיליה ובמלח הגס, אם משתמשים. ניתן להגיש את הפטריות חמות או בטמפרטורת החדר.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23
ש

הכרה בלימודי הסמינר

רוצה ללמוד תואר וחוששת מפגיעה באורח החיים? כנסי >>

כיכר בשיתוף אונ' בר אילן | מקודם

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22