כיכר השבת

התוספת שתופסת

מתכון לסטייק כרובית עם רוטב אבוקדו-כוסברה

סטייקים של כרובית מאפשרים לכם להעמיס מעליהם רוטב שיעטוף אותם, באופן שפרחים מסורתיים אינם מסוגלים לעשות. הם כמו דף ריק ואתם האמנים. רוטב האבוקדו והכוסברה עם הגבינה הבולגרית הוא קל ורענן. המלצה שלנו: הגישו את הסטייקים עם דג סלמון והרי לכם ארוחה בריאה ודלת קלוריות (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"א באדר | 17.03.20
סטייק כרובית עם רוטב אבוקדו-כוסברה
סטייק כרובית עם רוטב אבוקדו-כוסברה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לסטייק הכרובית:

  • 1/2 ראש כרובית קטנה, חתוך לארבעה סטייקים בעובי 1.25 ס"מ
  • 3 כפות שמן אבוקדו, מחולקות
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 קלח תירס
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 2 כפות גבינה בולגרית, מפוררת
  • 1 כף עלי כוסברה טריים, קצוצים - לקישוט

לרוטב האבוקדו-כוסברה:

  • 1/4 כוס (60 מ"ל) קרם קוקוס לא ממותק
  • 1 אבוקדו
  • מיץ מליים אחד
  • 1/4 כוס (10 גרם) עלי כוסברה טריים
  • 2 שיני שום
  • 1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. מכינים את הכרובית: מחממים גריל חשמלי או מחבת פסים על אש גבוהה בזמן הכנת הסטייקים.

2. מביאים סיר מים גדול לרתיחה. חולטים שני סטייקים של כרובית בערך 40 שניות ואז מעבירים לתבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר סטייקי הכרובית וכל הפרחים הנוספים שנותרו לאחר חיתוך הסטייקים. מטפטפים על הכרובית שתי כפות משמן האבוקדו ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

3. מתבלים את קלח התירס בשאר שמן האבוקדו, בפפריקה במלח ובפלפל.

4. צולים את הסטייקים והפרחים עד שהם משחימים וחרוכים מעט, במשך כ-5 דקות לכל צד. מעבירים לתבנית. צולים את התירס והופכים כל 3 דקות. כשהוא מקבל כתמי חריכה ובגוון צהוב בהיר יותר, לאחר 7-9 דקות, מוציאים מהגריל ומניחים על תבנית האפייה לקירור.

5. מכינים את הרוטב: קרם הקוקוס צריך להיות חלק; אם הוא לא חלק, מחממים אותו במיקרוגל במשך כ-30 שניות ומערבבים עד שהוא נראה כמו חלב. לחלופין, ניתן לחמם אותו בסיר קטן על אש בינונית ולערבב עד שהוא חלק.

6. מכניסים למעבד מזון את קרם הקוקוס, האבוקדו, מיץ הליים, הכוסברה, שיני השום והמלח. מעבדים במשך 10 שניות. משתמשים במרית גומי כדי לגרד את הצד ואז מעבדים עוד 5-10 שניות, עד לשילוב מלא ולקבלת מרקם חלק. מניחים בצד.

7. לאחר שהתירס התקרר, מעמידים אותו על קרש חיתוך ומשתמשים בסכין חדה כדי לחתוך את הגרעינים.

8. מעבירים את הסטייקים לצלחות. מניחים כמות נאה מרוטב האבוקדו-כוסברה על כל סטייק. מוסיפים את כל הפרחים הנוספים, גרעיני התירס, הגבינה הבולגרית המתפוררת והכוסברה הקצוצה ומגישים.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
מאיפה מביאים את כל המרכיבים האלו???
מוזיקלי18.03.20
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

בעלי עסקים?

כך תזהו חשבונית פיקטיבית • מסייעים למניעת פשיעה וטרור 

כיכר בשיתוף רשות המיסים | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22