כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לחציל ממולא בקינואה וירקות עם זילוף של טחינה

יש אינספור דרכים להשתמש בחצילים וכולן מולידות מטעמים נפלאים: פרוסים לקוביות ושוחים ברוטב צ'ילי, חתוכים לטבעות שמצופות בפירורי לחם ומטוגנות, טחונים היטב לממרח חציל בטעם כבד ואפשר גם ללכת לכיוון אחר ולמלא אותם בקינואה וירקות, לזרות טחינה מעל ולקבל מנה מרעננת ושונה בנוף עם טעמים נהדרים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ו' באייר | 30.04.20
חציל ממולא בקינואה וירקות עם זילוף של טחינה
חציל ממולא בקינואה וירקות עם זילוף של טחינה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 2 חצילים בינוניים, חצויים לשניים
  • 3 כפות שמן זית, מחולקות
  • 1 בצל סגול, חתוך לקוביות
  • 1 קופסת פטריות שמפיניון, שטופות וקצוצות גס
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 2 כוסות קייל קרוע לחתיכות
  • 2 כוסות קינואה מבושלת
  • 1 כף טימין קצוץ
  • גרידה ומיץ של לימון אחד (בתוספת פלחי לימון נוספים להגשה)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס טחינה מוכנה
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה - לקישוט

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. בעזרת כף, גורפים שליש מכמות הבשר שבתוך החצילים (תוכלו להניח אותה בצד לשימושים אחרים או להשליכה לפח). מברישים את החלק הפנימי של כל חציל בשמן הזית ומעבירים לתבנית האפייה המוכנה.

3. מוסיפים למחבת גדולה את שארית שמן הזית ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא רך, במשך 3-4 דקות. מוסיפים את השום ומבשלים עד שהוא ריחני, במשך דקה נוספת.

4. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן משחימות, במשך 3-4 דקות. מוסיפים את הקייל והקינואה ומבשלים עד שהקייל קמל מעט, במשך 2-3 דקות. מתבלים את התערובת בטימין, גרידת הלימון והמיץ, במלח ופלפל.

5. מעבירים את המלית לתוך החצילים המוכנים ואופים אותם עד שהם רכים, אך לא מתפרקים, במשך 17-20 דקות. נותנים להם להתקרר במשך 5 דקות.

6. מגישים את החציל מיד, מקושט בפטרוזיליה ומלווה בטחינה ופלחי לימון.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

ספיישל לחג

אפילקציה חדשה למהדרין: מטיילים חוויתי בירושלים

כיכר בשיתוף הרל"י | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22