כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לפוטטוס מתובלים וקריספיים עם איולי אבוקדו

כשיש לנו הזדמנות לשלב את שני המאכלים האהובים עלינו יחדיו, קשה לנו לסרב. הקומבינציה של תפוחי אדמה ואבוקדו עובדת מסיבות רבות. אחת מהן היא בגלל ששניהם רב גוניים וניתנים ל"משחק". תפוחי האדמה האפויים הללו עם איולי אבוקדו הם בהחלט הדרך המושלמת לאחד בין השניים (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ח באייר | 12.05.20
פוטטוס מתובלים וקריספיים עם איולי אבוקדו
פוטטוס מתובלים וקריספיים עם איולי אבוקדו (צילום: שאטרסטוק)
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 5 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לשמיניות
  • 6 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום, כתושות
  • 3 כפות פטרוזיליה, קצוצה דק
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס

לאיולי האבוקדו:

  • 2 אבוקדואים בשלים
  • 1/4 כוס שמנת חמוצה
  • 2 כפות בזיליקום, קצוץ
  • 1 כף שום טחון
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • מלח ופלפל שחור גרוס - לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מכינים את תפוחי האדמה: מחממים תנור ל-230 מעלות. מניחים את נתחי תפוחי האדמה, 3 כפות משמן הזית, המלח והפלפל בשקית עם סגירה רב פעמית ומנערים היטב.

2. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית המרופדת בנייר אפייה ומפזרים אותם בצורה אחידה.

3. מעבירים לתנור ואופים במשך 30-35 דקות, תוך כדי הפיכה פעם אחת, עד לאפייה אחידה ולקבלת גוון שחום-זהוב.

4. מערבבים בקערה גדולה את שמן הזית הנותר, השום והפטרוזיליה.

5. מוסיפים את התערובת לתפוחי האדמה החמים ומקפיצים לאיחוד. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.

6. מכינים את איולי האבוקדו: מניחים את בשר האבוקדו על קרש חיתוך. חותכים לחתיכות קטנות ומעבירים לבלנדר.

7. מוסיפים לבלנדר את השמנת החמוצה, הבזיליקום, השום הטחון, מיץ הלימון, הצ'ילי הגרוס וקורט מלח ופלפל ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה.

8. טועמים ומוסיפים מלח ומיץ לימון במידת הצורך. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים כפית מים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
למה בכל דבר תוקעים אבוקדו??.......
בחורה12.05.20
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

ללא הלוואות או גמ"חים!

האפליקציה שתשאיר אתכם בסוף כל חודש עם יתרה בעו"ש

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

שדה הקרב הדיגיטלי

פרויקט מיוחד! זהו דור העתיד של לוחמי הסייבר החרדיים

כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22