כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לפתיתים עם רוטב עגבניות מתובל וגבינת פטה

אנו אוהבים פסטה עם רוטב אדום בכל ליבנו. אך זקוקים לגיוון והמתכון הזה עונה על הדרישה שלנו. הוא פשוט להכנה ומשמח כמו כל פומודורו, אבל עם טוויסט של תבלינים מרעננים. מילה אחת על הפתיתים: בשלו אותם עד שהם מגיעים כמעט למצב אל דנטה. הם יבושלו באופן מלא במחבת של הרוטב. קמצוץ פירורי פטה, נגיעה של שמן זית וימי הרוטב שנקנה מוכן בצנצנת יהיו זיכרון רחוק בשבילכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ו באייר | 20.05.20
יותר טוב מפסטה: פתיתים עם רוטב עגבניות מתובל וגבינת פטה
יותר טוב מפסטה: פתיתים עם רוטב עגבניות מתובל וגבינת פטה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 800 גרם עגבניות טריות שלמות או חתוכות לקוביות - משימורים
  • 1 כפית כמון שלם
  • 1 כפית זרעי כוסברה
  • 1 כף זרעי קצח
  • שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, פרוסות דק
  • קורט אבקת צ'ילי
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • מעט אורגנו
  • 200 גרם פתיתים
  • שמן זית, לגימור
  • 200 גרם גבינה פטה

אופן ההכנה:

1. אם משתמשים בעגבניות טריות, קוצצים אותן גס ומשליכים את הליבות. מחממים מחבת על אש בינונית ומוסיפים לתוכה את הכמון, הכוסברה והקצח. קולים עד לשחרור הניחוחות שלהם, במשך כדקה.

2. מוסיפים למחבת כמה כפות שמן ואז את הבצל, השום ואבקת הצ'ילי ומבשלים על אש נמוכה עד שהבצל רך ושקוף, במשך 8-10 דקות. מוסיפים את העגבניות וקמצוץ מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים עד שהן התפרקו ומתקבל רוטב עגבניות מימי, במשך 18-20 דקות. במידת הצורך, ניתן להוסיף מעט מים כדי לדלל את הרוטב. מוסיפים את האורגנו למחבת. מתבלים היטב במלח ופלפל (אך זכרו שתוסיפו פטה מלוחה בסוף).

3. בינתיים, מביאים סיר גדול עם מים לרתיחה ומתבלים בנדיבות במלח. מבשלים את הפתיתים במים המלוחים הרותחים במשך כמה דקות פחות מההוראות המצוינות על החבילה. שומרים כוס ממי הפתיתים ומסננים את הפתיתים.

4. מוסיפים את הפתיתים לרוטב העגבניות ונותנים לכל התערובת להתבשל ולהסמיך, במשך כ-2 דקות. מוסיפים מעט ממי הפתיתים כדי לדלל, לפי הצורך. מגישים את הפתיתים עם שמן זית בנדיבות וזילוף של פטה מפוררת.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22