כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לירקות מוקרמים בשלל צבעים

יש מנות שעושות שמח בלב (וגם בבטן). כזו היא המנה הבאה. חגיגת גוונים וטעמים של כרובית, ברוקולי ובטטות בקרם שמנת קטיפתי ומבחר גבינות עשירות - כלאיים של ירקות בריאים ומוצרי חלב שומניים ומנחמים, כיאה לחג השבועות (מתכונים, אוכל)

אושרית אברג'יל | כיכר השבת | ג' בסיון | 26.05.20
מתכוננים לשבועות: ירקות מוקרמים בשלל צבעים
מתכוננים לשבועות: ירקות מוקרמים בשלל צבעים (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה100 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 2 בטטות, חתוכות לקוביות
  • 1 כוס ברוקולי (טרי או קפוא)
  • 1 כוס כרובית (טריה או קפואה)
  • 8-10 פטריות פורטבלו, פרוסות דק
  • 125 מ"ל שמנת להקצפה
  • 250 מ"ל שמנת לבישול
  • 1/2 כוס גבינת צ׳דר מגורדת
  • 1/2 כוס פתיתי מוצרלה
  • 4-5 פרוסות גאודה
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • מלח - לפי הטעם
  • 30 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. במחבת גדולה, מטגנים את הבטטות, הברוקולי והכרובית עם 10 גרם חמאה במשך כ-10 דקות (ניתן לוותר על השלב הזה, אך זה יאריך את זמן האפייה) ומעבירים לתבנית.

2. מוסיפים למחבת עוד 20 גרם חמאה ואת הפטריות ומטגנים במשך כדקה. מוסיפים את השמנות והתבלינים ומבשלים עוד כ-10 דקות על אש נמוכה.

3. מכניסים לרוטב חצי מכמות הצ׳דר והמוצרלה, מערבבים ומיד יוצקים על הירקות. מניחים רצועות גאודה בין הירקות, מפזרים את יתרת הגבינות ומכסים.

4. אופים בתנור במשך כשעה. פותחים, בודקים את רכות הירקות ואופים עוד כ-7 דקות.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

ללא הלוואות או גמ"חים!

האפליקציה שתשאיר אתכם בסוף כל חודש עם יתרה בעו"ש

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22