כיכר השבת

מתכונים לשבועות

מתכון לפטריות יער ושיטאקי ברוטב שמנת ויין לבן

מורן פינטו עם תבשיל פטריות ושאלוט עסיסי וסמיך שאפשר להגיש כרוטב לפסטה וניוקי או כתוספת מעל פירה ואפילו אורז (אוכל, מתכונים)

מורן פינטו | כיכר השבת | ד' בסיון | 27.05.20
פטריות יער ושיטאקי ברוטב שמנת ויין לבן
פטריות יער ושיטאקי ברוטב שמנת ויין לבן (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 חבילת פטריות יער, פרוסות
  • 1 חבילת פטריות שיטאקי שלמות
  • 7 בצלי שאלוט, קצוצים
  • 6 שיני שום, קצוצות
  • 50 גרם חמאה (ניתן להחליף בחמאה פרווה)
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לבן
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה חלבית / פרווה

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה, ממיסים את החמאה יחד עם שמן הזית, מוסיפים את השאלוט והשום ומטגנים תוך ערבוב בכף עץ.

2. מוסיפים את פטריות היער הפרוסות והשיטאקי בשלמותן, ומקפיצים יחד במשך 5 דקות.

3. מתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט, יוצקים על הכל את היין ונותנים לאלכוהול להתאדות.

4. מוסיפים את השמנת, מערבבים ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22
ש

להילחם בשדה הקרב הדיגיטלי

מהפכת הסייבר של המגזר החרדי

כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22