כיכר השבת

קיצי וקליל

איך מכינים ספרינג רול: דפי אורז במילוי ירקות

יש להם שם שנשמע כמו מנה מסובכת, אך הם יכולים להיות עוד היום ארוחת הצהריים שלכם. מורן פינטו עם מדריך וידאו שלב אחר שלב שמוכיח כמה קל להכין ספרינג רול - דפי אורז במילוי ירקות לצד מטבל אסייתי נהדר (מתכונים, אוכל)

2
מורן פינטו | כיכר השבת | ט"ו בסיון | 07.06.20
ספרינג רול. דפי אורז במילוי ירקות
ספרינג רול. דפי אורז במילוי ירקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי / פרווה

רכיבים

  • דפי אורז
  • כרוב לבן, קצוץ
  • כרוב סגול, קצוץ
  • גזר, חתוך לרצועות דקות וארוכות
  • בצל ירוק, חתוך לרצועות ארוכות
  • עלי חסה
  • רצועות בטטה אפויות / סלמון אפוי או מבושל / עוף מבושל / אורז לבן מבושל
  • נבטים (לא חובה)
לרוטב
  • 3 כפות חמאת בוטנים
  • 6 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1/4 כוס מים
  • 1/4 כוס רוטב טריאקי

אופן ההכנה:

צפו באופן ההכנה:

איך להכין ספרינג רול כמו מקצוענים (צילום: מורן פינטו)

1. יוצקים מים לקערה גדולה ורחבה או צלחת עם שוליים מעט גבוהים, וטובלים את דף האורז טבילה קצרה ומהירה - הדף לא צריך להתרכך יותר מדי, אלא רק להיות גמיש.

2. מניחים את הדף על צלחת נקייה, ומסדרים על הקצה שקרוב אלינו את הרכיבים בסדר הבא: עלי חסה, בצל ירוק, גזר, כרוב לבן, כרוב סגול ובטטה אפויה / סלמון / עוף / אורז.

3. אוחזים בקצה הדף שקרוב אלינו ומגלגלים אותו פנימה גלגול אחד, עם כל רכיבי המילוי, ואז מקפלים פנימה את שני צידי הדף, סוגרים בגלגול ומהדקים היטב. חוזרים על הפעולה עד שכל הרולים מוכנים.

4. בקערה, מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב. אם הוא סמיך מדי, מוסיפים עוד קצת מים לדילול.

מגישים מיד.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
ככה אוכלים את זה, בלי לטגן/לאפות?? נראה מוזר ...
אוקיי07.06.20
ניסיתי פעם זה מזעזע הדף אורז הופך למשהו צמיגי כמו בלון!! סכנת חנק
רחלי08.06.20
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22