כיכר השבת

התוספת שתופסת

מתכון לברוקולי צלוי עם רוטב סויה, דבש ובוטנים

ברוקולי תמיד נתפס כמשעמם ולעתים אפילו תפל, אבל זה לא חייב להיות כך. ראשית, ברוקולי אפוי הוא הדרך הטובה ביותר להכין ברוקולי. זו עובדה. הוא נהיה פריך ובדרך כלל פשוט יותר טעים מברוקולי מאודה ואם תוסיפו לו את הרוטב האסייתי הזה - אף יותר (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ז בסיון | 09.06.20
קל, מהיר, טעים ואפילו בריא: ברוקולי צלוי עם רוטב סויה, דבש ובוטנים
קל, מהיר, טעים ואפילו בריא: ברוקולי צלוי עם רוטב סויה, דבש ובוטנים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ראש ברוקולי
  • מלח ופלפל - לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית

לרוטב:

  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1 כף קורנפלור

תוספות:

  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 2 כפות בוטנים קצוצים
  • קמצוץ צ'ילי גרוס

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות. קוצצים את הברוקולי לפרחים. משליכים את הגבעול או משתמשים בו לצורך אחר.

2. מניחים את הפרחים על תבנית ומזלפים מעל את שמן הזית. מנערים את התבנית כך שהברוקולי יצופה וצולים בתנור במשך 20 דקות.

3. בזמן שהברוקולי נאפה, מכינים את הרוטב: בקערה בינונית, מערבבים יחד את רוטב הסויה, הדבש, שמן השומשום והקורנפלור יחד ומניחים בצד.

4. לאחר צליית הברוקולי, מעבירים לקערה ושופכים את הרוטב מעל; מערבבים לשילוב. מקשטים עם כוסברה, בוטנים וצ'ילי גרוס ומגישים.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
1. מי שחושב שברוקולי ופל, הוא פשוט חסר טעם. זה אחד מהירקות בעלי הטעם העמוק ביותר. אין לי מושג מי טלו האנשים שחושבים כך. 2. עובדה זה דבר אובייקטיבי ולא סובייקטיבי, לכן עובדתית, אתם טועים. אני למשל חושב שברוקולי מעושן, טעים עשרת מונים מברוקולי בתנור.
ללא שם11.06.20
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

דיגיטלי, חכם ויעיל 

רכב חדש? חתונה בלי חובות? זה לא חלום רחוק! לחץ כאן >>

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22