כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לתבשיל חצילים ריחני ברוטב עגבניות

נזיד חצילים ארומטי להפליא ברוטב שום ועגבניות. מתאים כתוספת לבשר או לעוף בסעודת שבת ואם אתם לא מתאפקים, גם קודם, עם החלה, הטחינה והרוטב של הדג ילכו מעולה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י' בתמוז | 02.07.20
מתכון לתבשיל חצילים ריחני ברוטב עגבניות
מתכון לתבשיל חצילים ריחני ברוטב עגבניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 חצילים במשקל 200 גרם כל אחד
  • 6 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום גדולות
  • 1 כוס (250 מ"ל) רוטב עגבניות
  • 2/3 כוס (150 מ"ל) מים, או יותר, אם הרוטב נראה סמיך מדי
  • 1 כף רסק עגבניות
  • צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. חותכים את החצילים לפרוסות בעובי סנטימטר וחצי. מניחים במסננת ומפזרים מלח מעל. משאירים לעמוד כחצי שעה. שוטפים קצרות ומייבשים היטב על נייר מגבת.

2. מחממים 3 כפות מהשמן במחבת גדולה. מטגנים מחצית מהחצילים, בשכבה אחת, במשך כ-3 דקות לכל צד, או עד שהם מזהיבים יפה ודי רכים. מוציאים מהמחבת. מוסיפים את האחרים.

3. מוסיפים את השמן הנותר למחבת ומטגנים את הקבוצה השנייה של פרוסות החצילים. מוציאים גם מהמחבת.

4. קוצצים גס את שיני השום. מוסיפים למחבת, מערבבים פעם אחת במהירות. הם לא יצטרכו יותר זמן מכיוון שהמחבת כבר חמה.

5. מוסיפים מיד את רוטב העגבניות, המים, רסק העגבניות וקצת מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב להמסת רסק העגבניות ומסדרים את פרוסות החצילים חזרה במחבת.

6. יוצקים מעל מעט מהרוטב, בעדינות רבה, כך שיכוסו ברוטב. מורידים את החום לנמוך-בינוני ומכסים את המחבת.

7. מבשלים בעדינות במשך כ-10 דקות, מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עוד 5 דקות כדי לאפשר לרוטב להתעבות מעט. מערבבים פעמיים בין לבין, אך בעדינות רבה.

8. מפזרים את המנה בצלחות, מניחים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22