כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לתבשיל תפוחי אדמה מגורדים וגבינה נמסה

תבשיל תפוחי האדמה והגבינה הזה הוא בעצם עדכון לקדרה מאד קלאסית. גרסת האולד סקול היא מנה שמנתית של אוכל מנחם טהור, פשוטו כמשמעו. שמרנו על הטעמים המקוריים, אבל החלפנו רוטב מוכן באחד מתוצרת בית והתוצאה היא תבנית מלאת טעם, שיכולה להיות המוקד של ארוחת הערב יחד עם סלט צדדי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ד בתמוז | 06.07.20
תבשיל תפוחי אדמה מגורדים וגבינה נמסה
תבשיל תפוחי אדמה מגורדים וגבינה נמסה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1/4 כוס חמאה + עוד, לשימון התבנית
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כוס קמח לבן, מנופה
  • 3 כוסות ציר ירקות
  • 2 כוסות גבינת צ'דר מגורדת
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 850 גרם תפוחי אדמה, מבושלים, מגורדים דק

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. משמנים קלות בחמאה תבנית בגודל של כ-22X33 ס"מ.

2. ממסים את החמאה על אש בינונית, בסיר בינוני. מוסיפים את הבצל ומבשלים במשך 3-4 דקות, עד שהבצל הופך לשקוף אך לא משחים. מוסיפים את השום ומבשלים במשך 30 שניות.

3. מוסיפים את הקמח וממשיכים לבשל במשך דקה-שתיים עד שצבע הקמח הופך לשזוף. לאט לאט מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה קלה. הרוטב יתעבה כשיתחמם. ברגע שהרוטב הופך לסמיך, מערבבים פנימה את גבינת הצ'דר ומתבלים במלח ופלפל. מסירים מהאש.

4. בקערה גדולה, משלבים את תפוחי האדמה והרוטב ומעבירים לתבנית המוכנה. מיישרים את החלק העליון.

5. מניחים את התבנית במרכז התנור ואופים במשך כ-50 דקות. נותנים לקדרה להתקרר מעט אך מגישים כשהיא חמה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

קורע לב:

איך אפשר להסביר לתינוקת בת שנה שאמא לא תשוב יותר???

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

האקדמיה החדשה

תוכנית חדשנית שמשלבת לימודים אקדמיים כבר בגיל צעיר

כיכר בשיתוף משרד החינוך | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

זה עובד!

ישראלים רוכשים אתרים וגוזרים "שכר דירה"

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22