כיכר השבת

המדריך המלא

איך מכינים בצל מקורמל כמו מקצוענים?

מעטים הדברים שעצם ההוספה שלהם מעיפה אל על בערך כל מנה - ובצל מקורמל הוא המלך של הקטגוריה הזו. מתכון להכנת בצל מקורמל שמצליח להיות מתקתק ומלוח בו זמנית. כל מה שאתם צריכים זה בצל, מעט חמאה או שמן זית, מחבת וקצת זמן (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ו' באב | 27.07.20
בצל מקורמל
בצל מקורמל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 2-4 בצלים צהובים גדולים, חצויים לשניים ופרוסים דק ככל האפשר לאורך פסי הבצל
  • 30 גרם חמאה ללא מלח או 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס יין לבן או אדום / ציר ירקות / חומץ בלסמי / מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/8 כפית סודה לשתייה (לא חובה)
  • 1 כף מים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. במחבת גדולה על אש בינונית, ממיסים את החמאה או מחממים את שמן הזית עד שעולות בועות קטנות.

2. מוסיפים את הבצל הפרוס ומערבבים בעדינות בעזרת כף עץ, לציפוי בשמן / בחמאה.

3. מבשלים את הבצלים וכל 5 דקות בודקים אותם, מערבבים ומגרדים את תחתית המחבת. כיוון שזמני הבישול משתנים לפי מספר הבצלים, תכולת הנוזלים והסוכר שבהם ורמת הטריות שלהם - יש להשגיח מקרוב לכל אורך הקירמול:
• אחרי כ-10 דקות: הבצל יתחיל להתרכך ולהפוך לשקוף. נוזלים רבים ישתחררו למחבת.
• אחרי כ-20 דקות: הבצל יהיה רך מאוד ויתחיל להתפרק. חלק מהבצל יקבל גוון קרמלי ויתכן שיצטברו בתחתית המחבת חתיכות חומות (יש לגרד אותן). הנמיכו את חום האש אם נראה שהבצל מתבשל מהר מדי או שישנם קצוות שרופים.
• אחרי כ-30 דקות: הבצל מקבל גוון "בלונדיני" ומרקם של ריבה. חתיכות חומות נוספות יצטברו בתחתית, אך עדיין אמור להיות קל לגרד אותן.
• אחרי כ-40 דקות: הבצל זהוב ומקבל ניחוח של קרמל מתקתק. טועמים אחד - ואם אוהבים את הטעם, אפשר לעבור מיד לשלב הבא (סעיף 4). אם אתם רוצים טעם עמוק יותר, המשיכו לבשל עוד 5 דקות.

4. מגרדים את תחתית הבצל, מוסיפים את המלח ויוצקים מעל את היין / הציר / החומץ או המים. כשהנוזלים מבעבעים, מגרדים שוב את התחתית ומערבבים הכל יחד.

5. מערבבים את הסודה לשתייה עם כף מים עד להמסה, יוצקים על הבצל ומבשלים תוך ערבוב מתמיד במשך 30 שניות, עד שהנוזלים מתאדים.

שומרים בכלי אטום במקרר עד שבוע או במקפיא עד 3 חודשים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22