כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון להמבורגר צמחוני מפטריות שגם קרניבורים יאהבו

פטריות פורטבלו גדולות, מתובלות היטב, גרוסות ממש כמו בשר, בלחמנייה רכה, עם סלט קולסלאו והמון צ'יפס - יש דרך לא לנצח עם זה? כולנו יודעים שאין. מתכון להמבורגר צמחוני (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י' באלול | 30.08.20
המבורגר צמחוני
המבורגר צמחוני (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כפית שמן צמחי
  • 1 כף קטשופ
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 כפית מחית פלפלים חריפים או אריסה
  • 1 כפית חומץ תפוחים, חומץ בן יין לבן או חומץ הדרים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 4 פטריות פורטבלו גדולות ובשרניות
  • 4 לחמניות המבורגר
  • סלט קולסלאו - <a href="https://bit.ly/3jktcyS">לחצו כאן למתכון</a>

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומערבבים בקערה את השמן, הקטשופ, הפפריקה, הצ'ילי, מחית הפלפלים / האריסה, החומץ המלח והפלפל השחור עד לקבלת רוטב אחיד.

2. חותכים לפטריות את הרגל ומסדרים אותן בתבנית ומברישים כל פטרייה מבחוץ ומבפנים ברוטב.

3. אופים במשך 20-25 דקות, מוציאים מהתנור, ממתינים 5 דקות לצינון ואז גורסים כל פטריה בעזרת 2 מזלגות.

4. חוצים את הלחמניות, מורחים מיונז על צד אחד, עורמים מעל פטריות גרוסות, מניחים עליהן מסלט הקולסלאו, מזלפים מעל עוד מיונז או רוטב אהוב אחר ומגישים מיד, עם המון צ'יפס.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

ככה מתחילים את הקיץ

זה לא סתם מים חמים וקרים 24/7 - זה שדרוג מטורף לחיים

כיכר בשיתוף אפיקים | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22