כיכר השבת

סוכות תשפ"א 2020

מתכון לעגבניות ממולאות בקינואה ברוטב פסטו

זו מסוג המנות שהופכות אתכם לשפים במקום, למרות שבפועל בקושי התאמצתם. מנת אירוח חגיגית ויפה - גם אם לא יהיו אורחים השנה. מתכון לעגבניות ממולאות בקינואה ברוטב פסטו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ב בתשרי | 30.09.20
עגבניות ממולאות בקינואה ברוטב פסטו
עגבניות ממולאות בקינואה ברוטב פסטו (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 כוס קינואה

לרוטב הפסטו:

  • 1/2 כוס צנוברים, קלויים קלות במחבת יבשה
  • 2 כוסות עלי בזיליקום טריים, קצוצים
  • 2 שיני שום, קצוצות גס
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס פרמזן מגוררת (ניתן להוריד אם רוצים פסטו פרווה)
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כוסות עלי בייבי תרד

להרכבת המנה:

  • 8 עגבניות גדולות ובשרניות
  • 2 כפות רוטב עגבניות קנוי (או 1 כף רסק עגבניות מבושל עם 1/4 כוס מים לדילול)
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הקינואה לפי ההוראות שעל האריזה ומניחים בצד לצינון.

2. במקביל, טוחנים במעבד מזון את עלי הבזיליקום, השום, שמן הזית, הפרמזן, המלח ומחצית מכמות הצנוברים הקלויים, עד לקבלת רוטב סמיך.

3. מערבבים את הפסטו עם הקינואה (לאחר שהיא התקררה). מוסיפים את עלי התרד (בשלמותם) ואת הצנוברים שנותרו ומערבבים יחד.

4. חותכים את החלק העליון של 6 מהעגבניות, מעבירים סכין לאורך "דפנות" כל עגבנייה כדי לנתק ממנה את החלקים הפנימיים ובעזרת כף, גורפים החוצה את כל מה שבתוך העגבנייה ומעבירים הכל לקערה נפרדת.

5. מסדרים את העגבניות הריקות בתבנית, ממלאים כל אחת בקינואה וסוגרים עם החלק העליון שחתכנו, כמו מכסה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות.

6. במקביל, קוצצים את החלקים הפנימיים של העגבניות ואת 2 העגבניות השלמות שנותרו ומעבירים הכל לסיר קטן. מוסיפים את רסק העגבניות המדולל, שמן הזית והמלח ומבשלים על אש בינונית-נמוכה, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.

7. יוצקים מעט מהרוטב לצלחת אישית עבור כל סועד ומניחים מעל עגבנייה ממולאת. אפשר לקשט בעלי בזיליקום קרועים ופרמזן מגוררת מעל.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22