כיכר השבת

מתכון לתפוחי אדמה צלויים בתנור עם שום ונגיעת קינמון

אם מרגיש לכם שהכנתם תפוחי אדמה בכל דרך אפשרית - אתם לא לבד. וזו הסיבה שהמתכון הבא מרענן כל כך: מתכון לתפוחי אדמה צלויים בתנור עם המון שום ונגיעת קינמון שלא משתלט על הטעם, אלא מעניק ארומה ים תיכונית מופלאה (מתכונים, אוכל)

2
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ג בטבת | 28.12.20
תפוחי אדמה צלויים בתנור עם שום ונגיעת קינמון
תפוחי אדמה צלויים בתנור עם שום ונגיעת קינמון (צילום: shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 700 גרם תפוחי אדמה, רצוי בקליפה אדומה, מקולפים וחתוכים לקוביות
  • 6 שיני שום שלמות, לא מקולפות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 מקל קינמון, שבור לחתיכות
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומניחים את קוביות תפוחי האדמה במחבת ברזל יצוק שמתאים גם לתנור או בתבנית, רצוי קרמית.

2. מפזרים מעל תפוחי האדמה את שיני השום בקליפתן ואת חתיכות מקל הקינמון, מתבלים במלח גס ופלפל שחור, מזלפים מעל את שמן הזית ומערבבים היטב.

3. צולים במשך שעה ורבע, ופעם-פעמיים מערבבים והופכים את תפוחי האדמה, עד שהם רכים. לאחר מכן, מעלים את חום התנור ל-200 מעלות (או יותר) וצולים במשך כ-15 דקות נוספות, עד שהם מקבלים מעטה פריך וגוון שחום עמוק.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
מקלות קינמון עלולים להיות נגועים בחרקים!
שימו לב!29.12.20
1
מקל קינמון ים תיכוני?
ניקולאס פלאמל30.12.20
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22