כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפלפלים ממולאים באורז בסמטי עם רוטב עגבניות

אין כמו סיר של ממולאים עסיסיים ברוטב חם כדי לעטוף את הבית בארומה נוסטלגית מתוקה ששווה כל דקת עבודה. מלי יהודיוף עם מתכון לפלפלים ממולאים באורז ועשבי תיבול שמתבשלים היטב על רוטב עגבניות (מתכונים, אוכל)

2
מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ח בטבת | 12.01.21
פלפלים ממולאים באורז עם רוטב עגבניות
פלפלים ממולאים באורז עם רוטב עגבניות (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 8-10 גמבות ופלפלים צהובים, שטופים היטב, החלק העליון חתוך והליבה נקייה, ללא זרעים
  • 4 כוסות אורז בסמטי (לא מבושל)
  • 1/2 צרור כוסברה טרייה, קצוצה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה טרייה, קצוצה
  • 1/2 צרור שמיר טרי, קצוץ
  • 200 גרם (2 קופסאות קטנות) רסק עגבניות
  • 2 עגבניות, קצוצות דק דק
  • 5 שיני שום, קצוצות
  • 1 גזר, מגורד דק
  • 1 כוס שמן
  • 2 כפות + 1/2 כפית פפריקה
  • 1 כף + 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שטוחות מלח

אופן ההכנה:

1. מבשלים את האורז בסיר עם 6 כוסות מים וכף מלח אחת, עד לדרגת אל דנטה (חצי בישול) במשך 7-10 דקות. מסירים מהאש ומסננים את האורז מנוזלים.

2. בקערה גדולה, מניחים את האורז המסונן, עשבי התיבול הקצוצים, 100 גרם רסק עגבניות (קופסה אחת), הגזר המגורד, עגבנייה אחת קצוצה היטב, 2 שיני שום קצוצות וניתן להוסיף 1/4 כוס בצל מטוגן. יוצקים על הכל 1/2 כוס שמן ומתבלים ב-2 כפות פפריקה, 1 כף כמון, 1 כפית פלפל שחור, 2 כפות שטוחות מלח ומערבבים הכל היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

3. ממלאים את הפלפלים בתערובת ביד נדיבה.

4. לסיר סוטאז' רחב על אש בינונית, יוצקים את רסק העגבניות שנותר ו-1/2 כוס שמן. מוסיפים 3 שיני שום קצוצות, מטגנים אותן קלות ואז מוסיפים את העגבנייה הקצוצה השנייה ו-2 כוסות מים רותחים ומתבלים ב-1/2 כפית מכל אחד מהתבלינים הבאים: פפריקה, פלפל שחור וכמון.

5. מערבבים את הרוטב, מסדרים בתוכו את הפלפלים הממולאים כשהם עומדים צפוף ומבשלים במשך שעה על אש בינונית.

6. השלב הבא אופציונלי - אך ממש לא כדאי לוותר עליו: בעזרת 2 כפות, מעבירים בעדינים כל פלפל לתבנית חסינת אש, יוצקים מסביב את הרוטב, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך חצי שעה. לאחר מכן מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10 דקות כדי שהפלפלים יקבלו גוון שחום יפה.

(צילום: מלי יהודיוף)
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
השפית מלי-מזל יהודיוף אחת הגדולות. פינקה אותנו בחנוכה בדובאי. זכתה להקדשת שיר ממשה לוק האגדי, שהתענג על מטעמיה. תצליחי!
ברק12.01.21
1
כדי שהפלפלים יהיו שזופים ורכים מומלץ לפני המיןי באורז לאפות בתנור את הפלפלים הנקיים כשהם מרוחים בשמן רק אח"כ להמשיך, למלא ולבשל מ ו ש ל ם
פלפלים שזופים12.01.21
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

שדה הקרב הדיגיטלי

פרויקט מיוחד! זהו דור העתיד של לוחמי הסייבר החרדיים

כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22