כיכר השבת

תוצרת בית

מתכון ללימונים כבושים - למה לקנות אם אפשר להכין לבד

לימונדה היא ממש לא ברירת המחדל כשזה מגיע ללימונים. מה כן? לכבוש אותם כמובן - אין צורך לשלם הון קטן על צנצנת זעירה אם אפשר פשוט להכין אותם בבית. מורן פינטו עם מתכון ללימונים כבושים שעובדים מדהים עם כל מאכל כמעט, מכריך ועד פסטה ועוף (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ט בטבת | 13.01.21
לימונים כבושים
לימונים כבושים (צילום: Vladimir Gladkov on Unsplash)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 10 לימונים בינוניים, שטופים היטב
  • 12 שיני שום גדולות, קלופות
  • 2 כוסות מלח גס
  • 1 כוס מים
  • 3 כפות שמן

אופן ההכנה:

מכינים את כלי הכבישה:
1. ראשית, בוחרים בצנצנת זכוכית גדולה שמכילה כ-2 ליטר. עדיף צנצנת עם סגירת וואקום, אבל אם אין לכם אחת כזו, תוכלו לאטום עם שקית ניילון כפי שאסביר בהמשך.

שנית, מעקרים את הצנצנת כדי למנוע צבירת חיידקים בתהליך הכבישה: מניחים את הצנצנת בכיור, שופכים פנימה מים רותחים עד שהיא עולה על גדותיה, ממתינים 10 דקות ואז מרוקנים את הצנצנת, הופכים אותה על רשת או מגבת נקייה ומייבשים. שופכים מים רותחים גם על המכסה ומייבשים באותו אופן.

2. פורסים את הלימונים לפרוסות, עם הקליפה, אך לא משתמשים בקצוות.

3. מפזרים מלח גס בצלחת, טובלים כל פרוסת לימון במלח משני הצדדים (כמו שניצל) ומסדרים את פרוסות הלימון בצנצנת. בין שכבות הלימונים מניחים את שיני השום.

4. יוצקים לצנצנת כוס מים ו-3 כפות שמן ואוטמים את הצנצנת בסגירת וואקום או מכסים את פתח הצנצנת בשקית ניילון קשיחה ואז סוגרים עם המכסה.

5. מעבירים את הצנצנת למקרר למשך שבוע של כבישה ולאחר מכן ניתן ליהנות מהלימונים הכבושים. בין שימוש לשימוש הקפידו להחזיר את הצנצנת מהר למקרר וודאו שהיא אטומה, כך הלימונים הכבושים יישארו טובים לאורך זמן.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22