כיכר השבת

התוספת שתופסת

מתכון לכרוב שלם אפוי עם רוטב פיקנטי מתקתק שגונב את ההצגה

הכרוב הצלוי הזה הוא התוספת המושלמת לדג, עוף או בשר. מתוק, מלוח, מעט פריך ועם טפטוף של רוטב אריסה ודבש חרפרף מעל. מנה כה טעימה, שמאז שהכרנו אותה, איננו מסוגלים לאכול כרוב בצורה אחרת (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ה באדר | 09.03.21
כרוב שלם אפוי עם רוטב פיקנטי מתקתק שגונב את ההצגה
כרוב שלם אפוי עם רוטב פיקנטי מתקתק שגונב את ההצגה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לכרוב:

  • 1 ראש כרוב
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל

לרוטב:

  • 2 כפות רוטב אריסה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף דבש
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. מכינים את הכרוב הקלוי: מחממים תנור ל-180 מעלות. שוטפים ומייבשים את הכרוב. חותכים ל-8 נתחים אחידים.

2. מחממים במחבת כף שמן זית אחת, על אש בינונית. מתבלים את הכרוב במלח ופלפל ואז מקפיצים את שני צידי כל נתח למשך דקה. מטגנים את הנתחים בקבוצות עד שכולם מזהיבים משני הצדדים.

3. מניחים את הכרוב על תבנית המרופדת בנייר אפייה וצולים למשך 20 דקות או עד שנראה מוכן. מזלפים מעל את רוטב האריסה מתוק וחריף.

4. מכינים את הרוטב: בקערה, מערבבים את כל מרכיבי הרוטב יחד ומזלפים מעל הכרוב טרם ההגשה.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
שלום, האם שטיפת הכרוב במים מספיקה או שיש צורך להשרות אותו בחומר לניקוי תולעים???????????????
שששש09.03.21
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

הכרות עמוקה עם המגזר

מחדשים תנור או מקרר לפסח? מצאנו לכם את המחיר המשתלם ביותר

כיכר בשיתוף חשמל הקרן | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

אין מה לדאוג

השנה יש דרך מהודרת במיוחד להוסיף טעם לפסח >>

כיכר בשיתוף ספרייט | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

בעלי עסקים?

כך תזהו חשבונית פיקטיבית • מסייעים למניעת פשיעה וטרור 

כיכר בשיתוף רשות המיסים | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22