כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לבלינצ'ס ממולאים בירקות עם ציפוי פריך

מורן פינטו עם מנה כיפית וטעימה שאף אחד לא יסרב לה: מכינים את הבלינצ'ס, מניחים במרכז ירקות, מגלגלים, מצפים בפירורי לחם ואחרי הקפאה של שעה מטגנים עד להזהבה. ארוחה שלמה בביס אחד (מתכונים, אוכל)

1
מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ט' בניסן | 22.03.21
בלינצ'ס ממולאים בירקות עם ציפוי פריך
בלינצ'ס ממולאים בירקות עם ציפוי פריך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לבלינצ'ס:

  • 1/2 1 כוסות קמח, מנופה
  • 1/4 2 כוסות מים
  • 3 ביצים
  • 3 כפות שמן
  • 1/2 כפית מלח

למילוי:

  • 1/2 ראש כרוב לבן, קצוץ
  • 1 גזר, מקולף וקצוץ
  • מלח ופלפל שחור

לציפוי:

  • 1 ביצה, טרופה
  • 1 כוס פירורי פנקו
  • שמן לטיגון חצי עמוק

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, טורפים היטב בעזרת מטריפה ידנית את כל רכיבי הבלינצ'ס עד לקבלת בלילה אחידה.

2. מחממים מחבת טפלון, יוצקים לתוכה מצקת אחת מהבלילה לחביתייה דקה. מוציאים אותן לצלחת ועורמים אותן זו על זו.

3. בקערה, מערבבים את הכרוב והגזר, מתבלים במלח ופלפל שחור ומניחים במרכז כל בלינצ'ס. מקפלים את הצדדים למרכז, מגלגלים ומסדרים את הבלינצ'ס הממולאים בתבנית, כשה"תפר" כלפי מטה. מעבירים למקפיא למשך שעה.

4. במחבת גדולה, מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, מצפים את הבלינצ'ס בביצה הטרופה, מגלגלים בפירורי הפנקו וומטגנים להזהבה יפה מכל הצדדים. מגישים חם לצד רוטב צ'ילי לטבילה או כל רוטב אהוב אחר.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
ואאו נדיר נראה טוב
הודיה 25.03.21
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

מרגש • צפו בראיון

התפילין של הזולת: סיפורים מרגשים מפרויקט החיבור בין יהודים

אסף מגידו | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22