כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לבמיה ברוטב עגבניות עם תירס ופלפל חריף

המנה האידיאלית לימים חמים: תבשיל במיה, עגבניות בשלות ותירס, רצוי טרי, עם פלפל חריף לפיקנטיות ממכרת. נהדרת כארוחה קלילה בפני עצמה שאוכלים עם לחם טוב או כתוספת לכל עיקרית שרק תרצו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ג באייר | 25.04.21
במיה מבושלת עם תירס, עגבניות ופלפל חריף
במיה מבושלת עם תירס, עגבניות ופלפל חריף (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 450 גרם במיה טריה
  • 6 עגבניות גדולות ובשלות, קלופות, ללא הזרעים וקצוצות גס
  • 2 כוסות גרעיני תירס טריים (מ-2 קלחים בינוניים)
  • 1 פלפל צ'ילי הבנרו (לחריפות מופחתת, אפשר להשתמש בפלפל חלפיניו קטן)
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. חותכים לבמיה את הקצוות ואז חותכים אותה לפרוסות בעובי 1 ס"מ. בסיר בינוני, מניחים את הבמיה, יוצקים מעל כוס מים ושופכים פנימה את העגבניות והתירס.

2. בעזרת מזלג, מנקבים את ההבנרו או החלפיניו ומוסיפים לסיר. לא מערבבים ומבשלים הכל על אש בינונית עד לרתיחה ואז מנמיכים לאש נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות או עד שהירקות רכים.

3. מסירים את ההבנרו מהתבשיל, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים לשילוב מלא ומכבים את האש. מגישים מיד, חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22