כיכר השבת

מתכון לכרובית שלמה אפויה בתנור עם רוטב פסטו

כרובית שלמה אפויה זה תמיד מחזה מהפנט. הפעם היא נצלית על בצל מקורמל ומעוטרת ברוטב פסטו מדהים על בסיס פטרוזיליה, כוסברה, פיסטוקים ולימון. מנה יפהפייה שתעיף גבוה כל שולחן שתצרפו אותה אליו (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ט"ז באייר | 28.04.21
כרובית שלמה אפויה בתנור עם פסטו פיסטוקים
כרובית שלמה אפויה בתנור עם פסטו פיסטוקים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כרובית שלמה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים צהובים קטנים, חצויים ופרוסים דק
  • מלח גס ופלפל שחור

לרוטב פסטו:

  • גרידת קליפה מלימון אחד
  • 1/2 כוסות תערובת של עלי כוסברה ופטרוזיליה (ללא הגבעולים)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס פיסטוקים גולמיים (לא קלויים ולא מתובלים)
  • 1 שן שום, פרוסה
  • 1/4 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות וחותכים את החלק התחתון של הכרובית, כך שהיא תשב באופן יציב בזמן האפייה.

2. מחממים על אש בינונית מחבת בקוטר 25 ס"מ מברזל יצוק שמתאימה גם לבישול וגם לאפייה. מוסיפים כף שמן, את הבצל ו-1/4 כפית מלח. מטגנים תוך כדי ערבוב במשך 7-10 דקות, עד שהבצל שקוף וזהוב בקצוות. מוסיפים 3/4 כוס מים, מערבבים ומסירים מהאש.

3. מברישים את הכרובית בכף שמן ומתבלים בפלפל ו-1/2 כפית מלח. מסיטים לדפנות את הבצלים שבמחבת ומניחים במרכז את הכרובית. מכסים את המחבת בנייר כסף ומניחים אותה במדף האמצעי של התנור. אופים במשך 20-30 דקות, עד שהכרובית רכה.

4. במקביל, מכינים את הפסטו: מניחים את כל הרכיבים במעבד מזון וטוחנים יחד עד לקבלת רוטב אחיד.

5. מעלים את חום התנור ל-220 מעלות, מסירים את נייר הכסף מהכרובית, ובעזרת כף, יוצקים על הכרובית מהנוזלים שהצטברו סביבה. אופים 10 דקות, יוצקים על הכרובית שוב מהמיצים שסביבה, מוסיפים למחבת 1/4 כוס מים ואופים 15-20 דקות נוספות, עד שהכרובית מקבלת גוון שחום יפה. 5 דקות לפני תום האפייה, יוצקים על הכרובית שוב מהנוזלים שבמחבת.

6. מוציאים את הכרובית מהתנור ויוצקים עליה את הפסטו בנדיבות. מגרדים מעל מעט קליפת לימון, אם רוצים ואפשר לפזר גם עשבי תיבול וגבינת פרמזן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אין כרובית שלמה מהדרין בשוק, כל השאר מלאות תולעים.
ללא שם28.04.21
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22