כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לפום אנה: שכבות תפוחי אדמה מטוגנים בסגנון צרפתי

מי יכול היה לנחש שתפוח האדמה הצנוע - הירק הגדל בעפר - יכול להפוך לתוספת שהיא בעצם יצירת אמנות? ובכן, הצרפתים, כאמור. הכירו את pommes Anna, מתכון קלאסי שדורש מעט יותר ממרגרינה, מלח ותפודים ברגע שמבינים את הטכניקה ליצירתו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ז באייר | 29.04.21
פום אנה: שכבות תפוחי אדמה מטוגנים בסגנון צרפתי
פום אנה: שכבות תפוחי אדמה מטוגנים בסגנון צרפתי (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

רכיבים

  • 3 כפות מרגרינה בטעם חמאה, מחולקות
  • שמן זית
  • 3 תפוחי אדמה גדולים, מנוקים אך לא קלופים
  • מלח גס
  • עירית קצוצה טריה - לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. במחבת עם קוטר 25 ס"מ, ממסים את המרגרינה על אש בינונית. לאחר שהיא נמסה, מכבים את האש בזמן הכנת תפוחי האדמה.

2. בעזרת מנדולינה חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקיקות מספיק כך שיהיו גמישות, אך לא דקות עד כדי שריפתן, בעובי של כ-1.25 סנטימטרים. אם אין מנדולינה, משתמשים בסכין מטבח חדה מאד - הפרוסות יהיו כפריות יותר, אבל זה בסדר כל עוד כולן באותו עובי.

3. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה במחבת, במעגלים. מזלפים מעל השכבה הראשונה שמן זית ומתבלים במלח. חוזרים על תהליך זה פעמיים נוספות, כך שמתקבלות שלוש שכבות.

4. מחזירים את האש לבינונית ומבשלים את תפוחי האדמה ללא כיסוי, עד שהמרגרינה מתחילה לרחוש, כ-5 דקות. מכסים את המחבת וממשיכים לבשל עוד כ-2 דקות. (האדים יעזרו לכל השכבות להתבשל.)

5. מסירים את המכסה ומנערים את המחבת כדי לראות אם תפוחי האדמה נדבקים זה לזה - ברגע שזה קורה, הם מוכנים להיפוך. (הם צריכים להריח גם מבושלים ולהיראות זהובים בתחתית.) כדי להפוך את תפוחי האדמה, מסירים את המחבת מהאש, מניחים צלחת מעל המחבת והופכים בזהירות את המחבת. בעזרת מרית מחליקים את תפוחי האדמה ההפוכים חזרה למחבת ומחזירים לאש. מבשלים את הצד השני עד להזהבה ופריכות, בערך 8 דקות. מעבירים לצלחת הגשה, מתבלים במלח ומקשטים בעירית (אם משתמשים). פורסים לרבעים לפני ההגשה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

זה עובד!

ישראלים רוכשים אתרים וגוזרים "שכר דירה"

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

הכרה בלימודי הסמינר

רוצה ללמוד תואר וחוששת מפגיעה באורח החיים? כנסי >>

כיכר בשיתוף אונ' בר אילן | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22