כיכר השבת

מתכון לבטטות צלויות עם דבש וחמאה חומה (חמאת אגוזים)

במתכון הבא הבטטות ניצלות בתנור עם דבש וחמאה חומה שידועה גם כ"חמאת אגוזים" - רכיב משגע שלמעשה יעיף אל על כל מנה שתחליפו בה את החמאה בכמות זהה של חמאה חומה. אל דאגה, יש גם גרסת פרווה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ז באייר | 29.04.21
מתכון לבטטות צלויות עם דבש וחמאה חומה (חמאת אגוזים)
מתכון לבטטות צלויות עם דבש וחמאה חומה (חמאת אגוזים) (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 4 בטטות קטנות -בינוניות, לא מקולפות אך שטופות היטב
  • 90 גרם חמאה לא מלוחה או תחליף חמאה איכותי ללא מלח
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף חומץ יין לבן או חומץ תפוחים
  • 1 כפית שבבי צ'ילי גרוס
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מנקבים את הבטטות בכל מקום בעזרת מזלג, מניחים אותן ישירות על מדף התנור וצולים אותן בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך 50-60 דקות, עד שהן רכות מאוד.

2. במקביל, בסיר קטן על אש בינונית, ממיסים את החמאה במשך 5 דקות (אם משתמשים בתחליף חמאה, ייקח לו פחות זמן להיות מוכן, בערך דקה וחצי). כשהחמאה מתחילה לבעבע ולהשחים, מוסיפים את הדבש, החומץ והצ'ילי הגרוס, אוחזים בידיות הסיר ומערבלים את תוכנו (הוא יבעבע לא מעט). מתבלים במלח ופלפל שחור, מסירים מהאש ומניחים בצד.

3. כשהבטטות מוכנות, חוצים אותן לשתיים, מחממים קלות את החמאה החומה ויוצקים על הבטטות. לחלופין, ניתן לגרוף החוצה את בשר הבטטות ולזלף מעל את החמאה החומה. מפזרים מעל בנדיבות מלח גס.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22