כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון ללביבות טעימות מכל הירקות שיש במקרר

גזר, תפוחי אדמה, לפת, בצל, בטטה, קישואים ומה לא מגורדים יחד ללביבות טעימות שסוגרות לכם פינה לארוחה משפחתית שאפשר להגיש עם מגוון תוספות או לצד רוטב יוגורט או גבינה לטבילה (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ח בסיון | 08.06.21
לביבות ירק טעימות
לביבות ירק טעימות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 גזרים, מקולפים ומגורדים
  • 2 תפוחי אדמה, מקולפים ומגורדים
  • 3 שיני שום, מגורדות או כתושות
  • 1 לפת קטנה, מקולפת ומגורדת
  • 2 קישואים או זוקיני בינוניים, מגורדים
  • 1 בצל קטן, מגורד
  • 1 בטטה בינונית, מקולפת ומגורדת
  • 3 ביצים גדולות, טרופות
  • 3/4 כוס קמח, מנופה
  • 1 כף תימין טרי קצוץ או 1 כפית תימין מיובש
  • 1 כף רוזמרין טרי קצוץ או 1 כפית רוזמרין מיובש
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית פלפל קאיין או פפריקה חריפה
  • שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

1. בעזרת מסננת, חיתול בד או מגבת מטבח דקה ונקייה, סוחטים מהירקות את הנוזלים.

2. בקערה גדולה, מערבבים את הירקות עם הביצים, הקמח, עשבי התיבול והתבלינים עד לקבלת עיסה אחידה.

3. במחבת עם תחתית כבדה על אש בינונית-גבוהה, מחממים שכבה דקה של שמן זית, יוצרים מהעיסה לביבות שטוחות בגודל שווה ומטגנים אותן במשך 3 דקות מכל צד עד להזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אפשר לאפות את הלביבות במקום לטגן?
ללא שם09.06.21
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22