כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לנודלס מוקפץ עם ירקות תוך 20 דקות - צ'או מיין

ארוחה מהירה וסופר טעימה שמרגישה כמו קפיצה ליעד אסייתי אקזוטי וחלומי - בלי שיצאתם מהבית. מתכון לנודלס מוקפץ עם ירקות תוך 20 דקות או בשם הרשמי שלה: "צ'או מיין" (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ו' בכסלו | 10.11.21
צ'או מיין. נודלס מוקפץ עם ירקות
צ'או מיין. נודלס מוקפץ עם ירקות (צילום: Melissia Suares on Unsplash)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 300 גרם אטריות להקפצה
  • 3 שיני שום גדולות, קצוצות דק
  • 1 שאלוט בינוני, פרוס דק
  • 1 גזר גדול, חתוך לרצועות דקות
  • 1 פלפל ירוק גדול, חתוך לרצועות דקות
  • 1/2 ראש כרוב, מגורר
  • 1/2 ראש ברוקולי, חתוך לפרחים קטנים
  • 1/2 1 כוסות נבטי שעועית
  • 4 ענפי בצל ירוק גדולים, קצוצים

לרוטב:

  • 4 כפות רוטב סויה
  • 1/2 1 כפיות סוכר
  • 1 כפית שמן צמחי
  • 1 כפית סרירצ'ה או רוטב חריף אחר (לא חובה)

להגשה: שומשום, בצל ירוק קצוץ

    אופן ההכנה:

    1. מבשלים את האטריות לפי ההוראות שעל האריזה ומסננים.

    2. בווק או במחבת חמה על אש גבוהה, מחממים מעט שמן. מוסיפים את השאלוט, הבצל הירוק והשום ומטגנים תוך ערבוב מתמיד במשך 20 שניות.

    3. מוסיפים את הברוקולי והגזר ומקפיצים יחד במשך 1-2 דקות.

    4. מוסיפים את הפלפל הירוק, נבטי השעועית והכרוב ומטגנים יחד תוך ערבוב מתמיד במשך 3-4 דקות או עד שהם מבושלים ורכים.

    5. בכלי קטן, מערבבים את כל רכיבי הרוטב. מוסיפים לווק או למחבת את האטריות המבושלות ואת הרוטב, מערבבים יחד היטב, מכבים את האש ומגישים מיד עם שומשום ובצל ירוק קצוץ מעל.

    תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    תוספות וירקות

    לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

    ורד כהן | 25.01.24

    שטיפה, השריה ושפשוף

    אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

    חזקי שטרן | 04.01.24

    לכבוד חנוכה

    לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

    ורד כהן | 10.12.23

    שמחה בלבבות

    לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

    ורד כהן | 07.12.23

    באנו לשדרג

    סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

    כיכר אוכל | 15.03.23
    ש

    אוירה תורנית וביתית

    מענקים ומלגות ייחודיות לתואר שני בחינוך לנשים

    כיכר בשיתוף מכללת הרצוג | מקודם

    התוספת שתופסת

    טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

    כיכר אוכל | 26.02.23

    מה נאכל היום?

    נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

    כיכר אוכל | 14.02.23

    התוספת שתופסת

    בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

    כיכר אוכל | 13.02.23

    התוספת שתופסת

    פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

    כיכר אוכל | 02.01.23
    ש

    לימודי דיינות

    כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

    כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

    לכבוד שבת

    הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

    כיכר אוכל | 29.12.22

    בריא יותר

    כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

    כיכר אוכל | 22.12.22

    חנוכה

    בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

    כיכר אוכל | 18.12.22

    התוספת שתופסת

    כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

    כיכר אוכל | 29.09.22
    ש

    בדיקת התאמה בחינם

    מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

    כיכר בשיתוף קייר | מקודם

    מה נאכל היום?

    לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

    כיכר אוכל | 04.09.22

    התוספת שתופסת

    בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

    כיכר אוכל | 31.08.22

    התוספת שתופסת

    לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

    כיכר אוכל | 31.08.22

    תוצרת בית

    מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

    כיכר אוכל | 23.08.22
    ש

    תעשו לעצמכם טובה ותכנסו

    יותר זול ממחיר למשתכן - הכירו את ההזדמנות הנדל"נית

    כיכר בשיתוף פוואר גרופ | מקודם

    באנו לשדרג

    זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

    כיכר אוכל | 16.08.22

    מה אוכלים היום?

    תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

    10 דקות עבודה

    המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22