כיכר השבת

מיוחד

מתכון לבטטות בתנור - התוספת הכי טעימה בעולם

אף אחד לא יכול לסרב לבטטות נימוחות, בשרניות ומתקתקות שמגישים לצד רוטב טחינה ומייפל ממכר במתיקות מעודנת. כך תכינו את הבטטות הכי טעימות בעולם שפשוט יעבדו עם כל ארוחה - חלבית, בשרית או פרווה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ז' בכסלו | 11.11.21
בטטות בתנור
בטטות בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 1 כפות זרעי כמון
  • 1 ק"ג בטטות (כ-3 בטטות בינוניות), חתוכות לרצועות ארוכות בעובי 2.5 ס"מ
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף סירופ מייפל
  • מלח ופלפל שחור

לרוטב:

  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • 1 כף סירופ מייפל
  • 1/2 1 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות מים

אופן ההכנה:

1. במחבת קטנה ויבשה על אש בינונית, קולים את זרעי הכמון תוך ערבוב לעתים קרובות, במשך 2-3 דקות, עד שהם שחומים וריחניים. מסירים מהאש, מעבירים את הזרעים לקרש חיתוך ומרסקים אותם דק בעזרת תחתית של כוס זכוכית.

2. בקערה גדולה, מערבבים את רצועות הבטטה עם שמן הזית, המייפל וזרעי הכמון המרוסקים, עד שהבטטות מצופות היטב.

3. חותכים 5-6 ריבועי נייר כסף, מברישים אותם קלות בשמן זית ומחלקים את רצועות הבטטה בין ריבועי נייר הכסף באופן שווה. סוגרים את הריבועים על הרצועות כמו סוכרייה אטומה היטב.

4. מניחים את ה"חבילות" על גריל חשמלי שחומם מראש לחום בינוני-גבוהה או בתנור שחומם מראש לחום גבוה ואופים במשך 12-14 דקות או עד שהבטטות רכות ומתחילות להשחים. באמצע האפייה, הופכים את החבילות.

5. לאחר האפייה, פותחים את החבילות בזהירות ונותנים לבטטות להצטנן במשך 5 דקות.

6. במקביל, טורפים במרץ את כל רכיבי הרוטב ומזלפים על הבטטות החמות או מגישים לצידן, כמטבל.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

ככה מתחילים את הקיץ

זה לא סתם מים חמים וקרים 24/7 - זה שדרוג מטורף לחיים

כיכר בשיתוף אפיקים | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22