כיכר השבת

אירוח בסטייל

מתכון לארנצ'יני: כדורי אורז פריכים במילוי גבינה

במקום להשתמש בריזוטו, אנחנו מכינים את הארנצ'יני מ"אורז" כרובית נימוח ובמקום לטגן, אנחנו אופים אותם. מתכון לארנצ'יני: כדורי "אורז" ממולאים בגבינה עם ציפוי פריך (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ו בכסלו | 30.11.21
ארנצ'יני: כדורי אורז פריכים במילוי גבינה
ארנצ'יני: כדורי אורז פריכים במילוי גבינה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 ראש כרובית, חתוך לפרחים
  • 1/2 1 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 50 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
  • 2 חלמונים, טרופים קלות
  • 280 גרם גבינת מוצרלה, חתוכה לקוביות
  • מלח ופלפל שחור

לציפוי:

  • 2 כוסות פירורי לחם פנקו
  • 40 גרם חמאה מומסת ומצוננת
  • 1/2 1 כוסות קמח מנופה
  • 2 ביצים, טרופות קלות

אופן ההכנה:

1. טוחנים את הכרובית במעבד מזון עד לקבלת פירורים קטנים דמויי אורז.
2. במחבת על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את פירורי הכרובית והשום הכתוש במשך 2-3 דקות, ללא ערבוב.

3. מעבירים את תכולת המחבת לחיתול בד (כזה המשמש לייצור גבינה) או גאזה, וסוחטים כמה שיותר נוזלים.

4. מעבירים את פירורי הכרובית הסחוטים לקערה ומערבבים יחד עם גבינת השמנת, הפרמזן, החלמונים, המלח והפלפל עד לשילוב מלא. מכסים ומעבירים למקרר למשך שעה.

5. לאחר הקירור, לוקחים 1/4 כוס מהתערובת לכל כדור: משטחים את התערובת על כף, מניחים במרכז קוביית מוצרלה ומגלגלים לכדור עגול. מניחים בצד וחוזרים על הפעולה, עד שתערובת הכרובית והמוצרלה נגמרות.

6. מערבבים את פירורי הלחם והחמאה המומסת ומניחים בצד.

7. מגלגלים כל כדור בקמח ואז בביצים הטרופות ולבסוף בתערובת פירורי הלחם. מסדרים את הכדורים בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות, ומפזרים עליהם מעט מלח.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שהכדורים מקבלים גוון זהוב-שחום יפה. מגישים חם או פושר לצד רוטב עגבניות שמתאים לפסטה.
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
תוספות וירקות

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24

שטיפה, השריה ושפשוף

אוהבים פטריות? בואו לגלות את מה שהן עוברות • צפו

חזקי שטרן | 04.01.24

לכבוד חנוכה

לביבות מיני מחאמר מרוקאיות-המטעמים של ורד

ורד כהן | 10.12.23

שמחה בלבבות

לביבות ירק פיקנטיות: טעימות היישר מהמחבת

ורד כהן | 07.12.23

באנו לשדרג

סקונס תפוחי אדמה או בקיצור, לביבות משודרגות

כיכר אוכל | 15.03.23
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם

התוספת שתופסת

טונה של טעם: קציצות טונה קלות ומהירות

כיכר אוכל | 26.02.23

מה נאכל היום?

נקניקיות מעושנות פרווה שעשויות ממרכיב בריא ומאד (מאד!) מפתיע

כיכר אוכל | 14.02.23

התוספת שתופסת

בול מה שאתם צריכים: תפוחי אדמה אפויים בשמן זית ועשבי תיבול

כיכר אוכל | 13.02.23

התוספת שתופסת

פטאטס בראבאס: תפוחי אדמה אפויים ומתובלים בסטייל ספרדי

כיכר אוכל | 02.01.23
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

לכבוד שבת

הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי

כיכר אוכל | 29.12.22

בריא יותר

כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כיכר אוכל | 22.12.22

חנוכה

בדיוק כמו שצריך: מתכון ללאטקעס בסיסיים ועסיסיים

כיכר אוכל | 18.12.22

התוספת שתופסת

כזה עוד לא טעמתם: סלט תפוחי אדמה בסגנון גרמני

כיכר אוכל | 29.09.22
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

מה נאכל היום?

לביבות תירס עסיסיות עם מטבל שמנת מרענן

כיכר אוכל | 04.09.22

התוספת שתופסת

בטטות בגריל עם מטבל מיוחד

כיכר אוכל | 31.08.22

התוספת שתופסת

לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

כיכר אוכל | 31.08.22

תוצרת בית

מלפפונים חמוצים מהירים עם נגיעות חריפות-מתוקות

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

באנו לשדרג

זה לא קינוח: סלסת אבטיח שלא תוכלו להפסיק לנשנש

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים היום?

תבשיל שעועית ועגבניות פיקנטי ב-20 דקות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.22

10 דקות עבודה

המקסיקנית שהולכת עם הכל: אורז ושעועית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22